26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9

Ruhi Ersoy, Üniversite olaylarına değindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ruhi Ersoy, Üniversite olaylarına değindi
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel kurulunda cezaevlerindeki öğrenci hükümlü/tutukluların eğitim hakkı ile ilgili olarak verilen önerge üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHP MYK Üyesi ve OsmaniyeMilletvekiliDoç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel kurulunda cezaevlerindeki öğrencihükümlü/tutukluların eğitim hakkı ile ilgili olarak verilen önerge üzerine MHP grubu adına konuştu.

Ersoy, eğitim hakkının en doğal insani hak olarak gördüklerini fakat cezaevlerinin de belli bir suçun karşılığında tutulan yerler olduğunun bilinmesi gerekir dedi.

Ersoy, yüksek lisans yaparken ceza alan bir öğrenciyi örnek göstererek, yüksek lisans tez savunması Adalet Bakanlığı SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) üzerinden gerçekleştirdiğini, hükümlü/tutuklu öğrencinin şuan doktora yapmakta olduğunu, Türk Tarih Kurumu tarafından burs verilerek kurumda çalışma teklifi edildiğini ve adeta ağabeyleri gibi mahpushaneyi “Taş Medreseye” çevirdiğini belirtti.

Ersoy, okumak isteyen, öğrencilik yapmak isteyenin Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini fakat öğrenciliği bahane ederek imkânlardan yararlanmak isteyenlerin de olabileceğini bunun için de hükümlü/tutuklunun cezasının niteliği ve kişisel bilgisinin önemli olduğunu söyledi. Ersoy, bu konuda çeşitli olaylar sonrası cezaevine giden öğrenciler ile teröristlerin karıştırılmaması gerekir dedi.
Ersoy, üniversitelerde çıkan öğrenci olaylarına da değindi.

Medyada “karşıt görüşlüler” olarak verilen öğrenci olaylarında, vatan millet sevdalısı Türk Milliyetçisi öğrenciler ile vatan miller düşmanı terör örgütü sempatizanı ve üyesi sözde öğrenciler karşı karşıya gelmektedir” dedi.

Ersoy, “Savcı Selim Kiraz'ın katili DHKP-C üyesi Bahtiyar Doğruyol, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencisiydi; Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet otobüsüne saldıran DHKP-C üyesi Berna Yılmaz yine aynı okulun öğrencisiydi. PKK'nın Yüksekova kadın sorumlusu iken öldürülen Emel Güçlü aynı okulun öğrencisiydi.

Bursa'da canlı bomba olayında kimliği tespit edilen PKK üyesi Eser Çalı aynı okulun öğrencisiydi” diyerek vatan millet sevdalısı öğrencilerin eğitim haklarını gasp edenlerin, karşılarına çıkanların resmen terör örgütü üyeleri olduğunu belirtti. Bu nedenle cezaevlerindeki öğrenci haklarını konuşurken terör örgütleri ile iltisaklı olanların eğitim hakkı vb. gerekçelerle okullara gönderilmesinin tehlikeli olduğunu söyleyerek gerçek öğrenci olanların hiçbir engel tanımayarak lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerini başarı ile sürdürebildiklerini belirtti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar