20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Romanya- Türkiye TSO’dan OTSO’ya ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Romanya- Türkiye TSO’dan OTSO’ya ziyaret
Abone ol
Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke'yi makamında ziyaret etti.
Romanya  Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, Osmaniye Ticaret ve  Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke'yi makamında ziyaret etti.

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Osmaniye’deki ziyareti sırasında  her iki odanın Yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu başkanı Murat Teke, Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Ziyaret sırasında; Osmaniye'nin sanayisi  ve ekonomik durumu, Organize Sanayi Bölgesi'nin durumu  hakkında bilgiler veren OTSO Başkanı Tete, ayrıca Osmaniye'nin Kırsal Kalkınma Desteklerinden daha fazla yararlanması gerektiğini, Lojistik Köy çalışmaları ve Osmaniye'de liman oluşturulması ve gerçekleştirilen lobi faaliyetleri  konularında bilgiler verdi.

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Tamer Atalay ise,   Odalarının 1995 yılında kurulduğunu ve 12.863 Türk firması kaydı ile Balkanlardaki en fazla  Türk üyeye sahip Oda olduklarını belirtti.

İlk Türk Bankacılığının Romanya'da kurulduğunu belirten Atalay, Romanya'nın Türk dünyasını seven dost bir ülke olduğunu vurguladı.

Bükreş'te yer alan önemli 3 büstün sahibinden birinin Atatürk Büstü meydanı ile diğerinin yine Türk olan Haydar Aliyev'e ait olduğunu  belirten Atalay, Romanya'nın Azerbaycan'ın bağımsızlığını Türkiye'den sonra tanıyan 2.ülke olduğunu belirtti.

Romanya'da Türkiye'den Koç grubu ve Kombassan grubuna ait büyük firmaların yer aldığını belirten Atalay, Romanya'da tarıma verilen desteklerden, uluslararası konferanslardan ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalardan sözetti.

DEİK- Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi (DTIK) Yönetim Kurulu Üyesi  olarak ta çalışmalarını yürüten Tamer Atalay, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna misafirperverlikleri için teşekkür etti ve Osmaniye'den bir heyeti mutlaka Romanya'da görmek istediklerini belirterek  OTSO Yönetim Kurulu'nu Romanya'ya davet etti.

Gerçekleşen ziyaretin ardından OTSO Yönetim kurulu başkanı Murat Teke, Romanya- Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay’a ziyaretlerinin anısına plaket takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar