19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

Ramazan’ı “Şiir ve Türkülerle” karşıladılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan’ı “Şiir ve Türkülerle” karşıladılar!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak her ayın son Cumartesi günü düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Mayıs ayı programı Ramazan ayının ilk günü gerçekleşti.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak her ayın son Cumartesi günü düzenlenen  “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Mayıs ayı programı Ramazan ayının ilk günü gerçekleşti.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi “Şor odası”nda gerçekleşen Mayıs  ayı “Şiirini alda gel” programında söylenen türküler ve okunan şiirler  Ramazan ayının ilk gününde  şiir ve türkü dolu saatler yaşattı.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Geleneksel hale dönüşen bu etkinliğimiz bugün Ramazan ayının ilk gününe denk gelmiştir. 

Gündemdeki olayları ve yaşadıklarımızı şiir ve türkülerle dile getiren dernek üyelerimiz ile konuk olarak programa katılanlara teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

OŞYAD’ın geleneksel hale dönüştürdüğü, Nisan ayı etkinliğinin “Ekmek ödüllü şiir yarışması ödül töreni” ardından gerçekleşen tarihi ve turistik yerlerdeki gezi etkinliğinde düzenlenen programla birlikte 6.’ncı yine Kent Müzesi “Şor odası”nda türküler söylenip, şiirler okunarak yaşandı.

Mayıs ayı “Şiirini al da gel” etkinliğinde; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) bağlaması ile türkülerini yorumlayarak program başladı.

Etkinlik süresince: Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Ali Temuroğlu ve Salih Kambur bağlaması ile türkülerini seslendirdi.

Programda; İzzettin Kanat, Ahmet Demir, Ahmet İpek ve Selahattin Ölmez isimli dernek üyeleri ile etkinliğe konuk olarak katılan Serap Kaypak ile İlköğretim okulu öğrencisi Sıla Kanat şiirleri ile duygulu anlar yaşattı.

Program bitiminde katılımcılar Kent müzesi önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra, bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere vedalaştılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar