28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Rahime Hatun’un Köyü’nde kutlu doğum kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rahime Hatun’un Köyü’nde kutlu doğum kutlandı
Abone ol
Osmaniye Merkez’e bağlı Kayalı Köyünde, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri sebebiyle 09-20 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde tören yapıldı.
Osmaniye Merkez’e bağlı Kayalı Köyünde, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri sebebiyle 09-20 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde tören yapıldı.

Merkez Zafer Camii İmam-Hatibi Adem Yıldır’ın yönetiminde düzenlenen programa başta Kayalı Köyü halkı olmak üzere Osmaniye merkezinden pek çok kişi ve çevre köy sakinleri katıldı.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli, Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek, OGED Başkanı Ali Onur, Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener, Emekli İmam Hatip Müdürü Emin Cansız, Müftülük personeli, Vaiz ve İmam-Hatipler başta olmak üzere kalabalık bir davetli kitlesinin yer aldığı törende yapılan konuşmalarda “Peygamber Sevgisi, Tevhit ve Vahdet” konusu vurgulandı.



Şehit Rahime Hatun’un yeğeni İş Adamı Ahmet Yılmazer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, Cahit Zarifoğlu İmam-Hatip Lisesi’nde okuyan ve Bestami Aksu Kur’an Kursu’nda hafızlığa devam eden öğrencilerin okuduğu birbirinden güzel ilahiler, okunan aşr-i şerifler, Meslek Dersleri öğretmeni Zekeriyya Gül ve Ali Doğan’ın yönetiminde okunan ilahilerle devam etti.

Programı düzenleyen ve yöneten Zafer Camii İmam-Hatibi Adem Yıldır, milli mücadele kahramanlarından şehit Rahime Hatun’un köyünde yapılan bu toplantının kutlu doğum temasına uygun düştüğünü belirtti.

Yıldır, “Güzel vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardı. Bu birlik başarıldı. Şehit Rahime Hatun başta olmak üzere “Gelin birlik olalım” çağrısına uyuldu, halk bir oldu, birlik oldu. Düşman bu topraklardan kovuldu.” Dedi.

Emekli İmam-Hatip Ali Onur’un duygu yüklü konuşmasından, Alibeyli Camii İmam-Hatibi Yunus Çetinkaya’nın anlam yüklü duasından sonra söz alan İl Müftüsü Ramazan Çortul, etrafına topladığı Kayalı Köyü çocuklarıyla sevgi yumağı oluşturdu. Çocukları kalem, balon ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi. Kayalı Köyü’ndeki kutlama Selahattin Eyyubi Camii İmam-Hatibi Murat Yılmaz’ın yönetimindeki Meşale gurubunun sema gösterisiyle devam etti.

Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi de programda görev yapan ve törenlere katılan bütün çocukları çeşitli hediyeler ile sevindirdi.

Ökkeş Gümran ve eşi Perihan Gümran tarafından ikram edilen yemeğin ardından Emekli İmam-Hatip Müdürü Emin Cansız’ın duası ile tören sona erdi. Katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Zafer Camii İmam-Hatibi ve Kayalı Köyü Kutlu Doğum kutlamalarının organizatörü Adem Yıldır, gelecek yıl Kutlu Doğum programının 16 Nisan 2017 günü yine bu meydanda kendisinin ve Yıldır ailesinin sponsorluğunda yapılacağını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar