25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4942
EURO34.9854
ALTIN2433.5

Radyo yayınlarının frekanslarında sorumsuzluk!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Radyo yayınlarının frekanslarında sorumsuzluk!
Abone ol
Osmaniye kent merkezinde radyo frekanslarının sarkma yapması (harmoni) nedeniyle vatandaşların istedikleri radyo istasyonlarını dinleyemedikleri gibi, normal telefon hatlarını bile etkilediği bildirildi.
Osmaniye kent merkezinde  radyo frekanslarının sarkma yapması (harmoni) nedeniyle vatandaşların istedikleri radyo istasyonlarını dinleyemedikleri gibi, normal telefon hatlarını bile etkilediği bildirildi.

Osmaniye’nin yerel radyolarından  Radyo İhsan Fm’in yayınlarının kentte diğer radyo istasyonlarının yayınlarına girdiği, frekansı dışında ‘harmoni’ yapması nedeniyle insanların istedikleri radyo istasyonlarını dinleyemediği şikayetlerini alıyoruz.

Ayrıca ulusal anlamda yayın yapmakta olan Akra FM’inde aynı şekilde frekansı dışında diğer radyo istasyonlarının frekanslarına girmek suretiyle etkilediği yönünde yoğun şikayetler alıyoruz.

Radyo ve Tv yayınlarının izlenmesi ve denetlenmesi konusunda “RTÜK” ün yasalar kapsamında yaptırımları olmasına rağmen,  Osmaniye’de Radyo İhsan ile Akra Fm radyo istasyonlarının  diğer radyoların dinlenmesini engellemesi olayı karşısında yetkililerin gerekli inceleme ve araştırma yapmaları isteniyor.

Bu radyoların yayın yaptıkları frekansların dışında geniş bir alanı kaplayan frekanslar üzerinde yayın baskısı yaptığını belirten vatandaşlar; “Radyo İhsan ile Akra Fm radyo istasyonları bir anda dinlediğimiz radyo frekansının üzerine baskı yaparak yayın yapmaya başlıyor. TRT Çukurova Radyosunu bu radyolar yüzünden dinleyemiyoruz.

Osmaniye’nin yerel radyoları olan; Radyo 80, Radyo Yakamoz, Gönül Fm, Radyo Renk frekanslarından birini  radyomuzda ayarlayıp dinlediğimiz sırada, tam da güzel bir türküyü dinlerken bir anda sesler gidiyor ve yerine “dini konuşmalar” geliyor.

İstediğimiz bir radyo istasyonunu dinleyebilme hakkımızı gasbeden Radyo İhsan ile Akra fm frekanslarının yayınları ve cihazlarında  filtre olup olmadığının ilgililerce incelenip araştırılmasını istiyoruz.

Ayrıca bu radyo istasyonlarının kent merkezinden mi, yoksa kent dışından yapılması gereken yerde mi yapıldığının, yayın ilkelerine uyup uymadığının da araştırılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz”diye konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar