25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1

Radyo Gönül’ün konuğu Dr. Uraldı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Radyo Gönül’ün konuğu Dr. Uraldı oldu
Abone ol
Radyo Gönül’de canlı olarak yayınlanan ‘’Bugün Kiminleyiz’’ programının konuğu Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı oldu.
Radyo Gönül’de canlı olarak yayınlanan ‘’Bugün Kiminleyiz’’ programının konuğu Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı oldu.

İkinci basamak sağlık hizmetlerine konsantre olmuş, yoğunlaşmış, hizmet kalitesini arttırmaya gayret eden bir yapı konumundayız ve Osmaniye’de de bu anlamda kurumsallaşmasını tamamlamış bir yapıdayız. İyileşmesi açısından çalışmalarımızda devam ediyor diyen Dr. Cem Uraldı, ‘’Bugün Kiminleyiz’’ programının yapımcısı ve sunucusu olan Osman Turunç’un ve Radyo Gönül dinleyicilerinin sorularını yanıtladı.

Yatırımlar programına dâhil edilen 200 yataklı ek hizmet binasına, uygulama projesinin tamamlanmasıyla birlikte 2 yıl içerisinde kavuşacağız diyen Ural’dı, ‘Osmaniyeli’lerin Ek Hizmet binasında ayakta tedavi hizmetinin biteceği yönünde kaygıları var ama böyle bir durum söz konusu değil, aksine ayakta tedavi için daha iyi hizmet sağlanacak. Tüm branşlarda hekim hizmeti devam edecek. Osmaniye dışındaki binada bulunan Fizik Tedavi Merkezi ve Sağlık Kurulu ise ek hizmet binasına taşıdık. Halkımızın rahatça bu hizmetlerden yararlanması için  ’diye konuştu.
Uraldı, ‘Osmaniye Devlet Hastanesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüşebilecek Kapasitede’

Dinleyiciden gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye’de kurulacak mı? sorusuna karşın ise şu cevabı verdi; Sağlık Bakanlığımızın ülkemizde yaptığı bir sağlık hizmet planlaması var. Bununda bazı kuralları var. Eğitim-Araştırma Hastanesi’nin kurulabilmesi için 750 Bin nüfusa sahip olmak gerekiyor. Şuan için bu mümkün değil ama Osmaniyeli’ler şunu bilsin ki, Eğitim-Araştırma Hastanelerinde verilen hizmetin birçoğunu Osmaniye Devlet Hastanesi’nde verebiliyoruz. Şu bilinmelidir ki Osmaniye Devlet Hastanesi ileriye dönük olarak Eğitim-Araştırma Hastanesi’ne dönüşebilecek kapasitededir.’

Uraldı, ‘Tıbbı Cihazlar Yenileniyor’
Osmaniye merkezde bulunan Tomografi cihazını da yenilediklerini ifade eden Uraldı, ‘Yaş olarak ekonomik ömrünü tamamlayan MR cihazının yerine yüksek teknolojik donanıma sahip olan yeni bir MR cihazı yılsonuna kadar Devlet Hastanesinde kullanılıyor olacak. Bu anlamda da sadece merkezde değil ilçelerimizde de cihazlarımızı yeniliyoruz.’dedi.

Uraldı,‘Osmaniye’de AMATEM Kurmak İstiyoruz’

Madde Bağımlılığı konusunda da açıklamada bulunan Uraldı, şunları söyledi: ‘Ülkemizde ve bölgemizde de ciddi anlamda artan madde bağımlılığına karşı ülkemizde az sayıda da olsa Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) var, yatarak tedavi olanakları ise kısıtlı. Bu kısıtlı olan ortam da dahi ilimizde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurmak istiyoruz. Şuan için zor görünse bile biz Osmaniye’de mevcut madde bağımlısı olanların yararlanması için Ayaktan Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezini orta vadede hizmete geçirmiş olacağız. ‘

Kendi hizmetlerimizi ifade edeceğimiz bu tarz programların önemli olduğunu düşünüyorum diyen Dr. Cem Ural’dı, Radyo Gönül’e teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar