20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Proje Hazırlayan Derneklere Yardım Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Proje Hazırlayan Derneklere Yardım Uyarısı
Abone ol
Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması ilgili basın açıklaması yaptı.
Osmaniye İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması ilgili basın açıklaması yaptı.

Osmaniye İl Dernekler Müdürü Gizlice yaptığı açıklamada;
“İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin arttırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımın sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Bu kapsamda Başkanlık, her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere yardım etmektedir.

İçişleri Bakanlığınca yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin aşağıda belirtilen konularla ilgili projelerini “Başvuru Rehberi”ne göre hazırlamaları ve 16 Mart-29 Nisan 2016 tarihleri arasında Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak müracaat etmeleri gerekmektedir.

2016 yılı proje yardımları için İçişleri Bakanlığı bütçesinde öngörülen kaynak miktarı 22.515.000,00 (yirmiikimilyonbeşyüzonbeş) TL’ dir. Başvurusu yapılacak projeler için her hangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır. Ancak, Bakanlık tarafından proje bütçesine yapılacak katkı, en az 5.000,00 (beşbin) TL ve en çok 150.000,00 (yüzellibin) TL tutarlar arasında olacaktır.
2016 yılı için desteklenecek proje konuları, İçişleri Bakanlığınca aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

a) Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik projeler,

b) İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler,

c) Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler,

d) Toplumda huzur ve barışı temin etmek üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşı, işbirliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik projeler,

e) Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler,

f) Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeler,

g) Kültür, tarih ve medeniyet değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve ihyasına yönelik projeler,

h) Gazilerimize ve Şehit yakınlarına yönelik projeler,

i) Eğitim, kültür, sağlık, spor konulu projeler,

j) Madde bağımlılığı ile mücadeleyi konu alan sosyal içerikli projeler,

k) Terör olaylarına maruz kalmış vatandaşlara yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyet içeren projeler, Proje konularının aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

a) Kamu yararına ilişkin olması,

b) Derneğin tüzüğündeki amacı ve çalışma konuları ile örtüşmesi,

c) Öncelikle toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlaması,

ç) Toplumsal gelişmeye katkıda bulunulmasına yönelik olması,

04.11.2004 tarihli ve 5253 sayılı Dernekler kanununun kapsamına giren ve tüzel kişiliği bulunan dernekler ile derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar başvuru yapabilir.

İlk genel kurulunu yapmayan ve organlarını oluşturamayan dernekler ile şube veya temsilcilikler başvuruda bulunamaz.

Proje başvurusu ve uygulamasında şube ve temsilcilikler genel merkezlerinden bağımsız hareket edemez.

Başvuru sahibi en fazla bir projeyi gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunabilir. Birden fazla başvurular dikkate alınmaz. Her dernek bir yıl içerisinde sadece bir kere proje yardımı alabilir. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından proje desteği almış olup projesini tamamlayamamış derneklerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

Bu kapsamda “2016 yılı Proje konuları” çerçevesinde Dernekler, müracaatlarını 29 Nisan 2016 günü saat 17.00'a kadar proje başvurularını www.dernekler.gov.tr adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik (on-line) olarak yapabilirler.

Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Proje konusunda Müdürlüğümüzün 826 11 07 iletişim numarasından ve www.dernekler.gov.tr adresinde yayınlanan ''Proje Başvuru Rehberi'' nden bilgi edinilebilirler.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar