24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5245
EURO34.8186
ALTIN2423.2

PKK'nın Havanlı saldırısında, 3 ev ve bir araba zarar gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PKK'nın Havanlı saldırısında, 3 ev ve bir araba zarar gördü
Abone ol
Osmaniye'de dün akşam saatlerinde askeri eğitim alanı, sokak ve bir evin bahçesine düşen ve Amanos Dağları'ndan atılan havan mermisi olduğu belirlenen 3 ayrı patlamada, şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, 3 ev ve bir aramada hasar meydana geldi.
Osmaniye'de dün akşam saatlerinde askeri eğitim alanı, sokak ve bir evin bahçesine düşen ve Amanos Dağları'ndan atılan havan mermisi olduğu belirlenen 3 ayrı patlamada, şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, 3 ev ve bir aramada hasar meydana geldi.

Osmaniye'nin Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Şehit Piyade Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'ndaki eğitim alanı ve Karaçay Su Deposu mevkiindeki bir evin bahçesinde saat 18.00 sıralarında iki patlama duyuldu.

Bazı vatandaşlar ne olduğunu anlamak için evlerinden çıkarken, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak'ta şiddetli bir patlama daha oldu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemede, mühimmat parçalarının düşüş açısına göre havan mermilerinin PKK'lı terörist grupların yuvalandığı Amanos Dağları'ndan atıldığı kaydedildi.

Zeytin bahçesine düşen ve tel örgülerinin zarar gördüğü bölge yeni teller ile çevrildi. Gebeli Mahallesi 3527 Sokakta yaşayan vatandaşlar ise olayın şokunu hala üzerinden atamadı. Aşık Yüzügüldü isimli bir vatandaş, iki patlama sesi üzerine dışarı çıktıklarını belirterek, "Askeriyenin yanında oturuyoruz ama daha önce böyle anormal bir ses duymamıştık. Kapıya doğru yöneldiğimizde üçüncü patlama oldu, ve yoğun bir bulut kapladı etrafı. Patlayan mühimmatın şarapnel parçaları evlerin camlarına ve duvarlarına zarar verdi. Allahtan o saatte dışarıda hava serin olduğu ve namaz vakti olduğu için çocuklar ve insanlar yoktu.  Yoksa bu sokakta çok kalabalık çocuk gurupları olurdu ve oyun oynarlardı, allahtan hepsi evlerindeydi yoksa çok ciddi kayıplar olurdu." dedi.

Evinin ve otomobilin camı kırılan ve evinin duvarlarında kırıklar bulunan Davut Yüzügüldü ise "Bir patlama sesi geldi, önce bir büyük arabanın lastiği patladı sandım. İkinci patlama da yukarıya düştü. Üçüncü ise benim evin hemen yan sokağına düştü. Etrafı duman kapladı, arabanın önünde alev çıktı hemen su döktüm. Evimin balkon camına şarapnel parçası isabet etti. Allah muhafaza kimse bu olaydan yara almadan kurtuldu, bunu yapanları da kınıyoruz" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA:
Osmaniye Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: "21 Mart 2016 Pazartesi günü Saat: 17.40 sıralarında Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi 155 Polis İmdat ihbar hattına, ilimiz Merkez Gebeli Mahallesinde bulunan Bediuzzaman Camii civarında bir patlama olduğu, daha sonra Garnizon Komutanlığı civarında patlama sesi geldiği yönünde ihbar üzerine Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal etmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonucunda; ilimiz Gebeli Mahallesi 3519 Sokak No:29 adresindeki ikametin bahçesi, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak içerisi ve Garnizon Komutanlığı (39. Mekanize Piyade Komutan Yardımcılığı) kışlası içerisindeki boş alanda mühimmat parçaları bulunmuştur.  Söz konusu mühimmatın 60’lık havan topu mermileri olabileceği, atışların PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından, Amanos Dağları eteğindeki ormanlık alanın son bulduğu noktadan aynı doğrultudan olmak üzere üç ayrı noktaya yapılmış olabileceği değerlendirilmiştir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar