24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5671
EURO34.9267
ALTIN2433.5

Pabuç inciri hasadına başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pabuç inciri hasadına başlandı
Abone ol
OSMANİYE’de, hasadına başlanan ve halk arasında ‘Pabuç’ olarak bilinen dikenli incir tezgâhlarda yerini aldı.
OSMANİYE’de, hasadına başlanan ve halk arasında ‘Pabuç’ olarak bilinen dikenli incir tezgâhlarda yerini aldı.


Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetişebilen ancak Akdeniz ve Ege'de daha sık rastlanan vitamin deposu pabuç inciri, kilosu 3 liradan satılmaya başlandı.


SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE TOPLANIYOR
Yabani bir bitki olan dikenli incirin, tam bir vitamin deposu olduğunu ve Osmaniye'de halk tarafında çokça talep gördüğünü söyleyen emekli öğretmen Zekeriya Kara, mevsimsel olarak her sene ortalama 3 tona yakın satış yaptığını söyledi.


Hasadın oldukça zor olduğunu belirten Kara, "Yöremizde pabuç inciri olarak bilinen dikenli incirin hasadını yapmaya başladık. Zor arazilerde yetiştiği ve dikenli bir bitki olduğu için hasadını da güçlükle yapıyoruz. Meyveleri tek tek maşa ile topluyoruz bu işi de sabah 5 ile 7 saatleri arasında yapılabiliyoruz. Hasat yapılan meyve önce dikenlerinden arındırılmak için süpürülüp daha sonra yıkanması gerekiyor. Bu işlemlerde baya zahmet gerektirmekte, yoksa dikenleri vücudun herhangi bir yerine batması durumunda çıkartması oldukça zor oluyor. Biz alıcıya tüm temizliğini yaptıktan sonra veriyoruz. Bilmeyen biri pabuç incirini ağacından kesinlikle almaya çalışmasın” dedi.


VİTAMİN DEPOSU
Dikenli incirin C vitamini yönünden oldukça zengin bir meyve olduğunu belirten Kara "Uzmanlara göre pabuç inciri, bağırsakları çalıştırma ve açlık hissini bastırma özelliği ile diyet yapanların gözde yiyeceklerinden. Ayrıca, vücut direncini artırmakta, güç ve zindelik vermektedir. Sindirim sistemini rahatlatıcı faydası bulunmaktadır, bağırsak faaliyetlerini düzenler, kabızlık sorununu giderir. Dikenli incirin hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organik bir meyve olması kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkilidir. Bu faydalarının yanı sıra cilt kırışıklıklarına iyi geldiği cildi güzelleştirdiği bilinmektedir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar