20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Özkardeş’ten Arakan’a destek çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özkardeş’ten Arakan’a destek çağrısı
Abone ol
Tümsiad Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Arakan’da yaşanan olaylara dikkat çekerek STK’ların harekete geçmesi için destek çağrısında bulundu.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Arakan’da yaşanan olaylara dikkat çekerek STK’ların harekete geçmesi için destek çağrısında bulundu.

Osmaniye Tüm Sanayici ve İş Adamları Şube Yönetim Kurulu adına Yazılı açıklama yapan, TÜMSİAD İl Başkanı Murat Özkardeş, “Günlerdir arakanda yaşanan vahşet adeta kanımızı dondurmakta İslam dünyası ve dünya devletleri bir an önce Maddi ve Manevi destek olarak harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. 

Özkardeş, Yazılı açıklamasında;“Dünya ülkeleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından tek yapılan şey, bu katliamı seyretmeleridir.

Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Dedi gibi. Dünya Kör ve Sağır. Duymuyor ve görmüyor diyerek Myanmar ve Bangladeşli Müslüman kardeşlerimiz yanında olduğunu beyan eden Cumhur Başkanımızın bizde yanında olduğumuzu bildiririz, Dünya devletleri, Bu vahşeti engellemek için bu güne kadar en küçük bir girişimde bulunmamıştır. BM ve diğer uluslararası örgütlerin Müslümanlara yönelen zulüm karşısındaki sessizliği mevcut zulümleri artırmakta ve yeni zulümlere davetiye çıkarmaktadır”dedi.

Şu an Arakan'da dünyada eşi görülmemiş işkence yöntemleri ile Müslümanlar katledildiğini söyleyen Özkaredeş; “Müslümanlara acımasızca soykırım yapılmaktadır. Burada yaşayanların tek suçu Müslüman olmaktır. Arakan'da devlet terörü vardır. Devlet ve misil kuvvetler masum kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden sivil insanlar katledilmektedir.

TÜMSİAD, olarak İslam ülkeleri hükümetlerini, İslam dünyasındaki bütün kurumları, dünyadaki bütün insan hakları ve yardım kuruluşlarını gerekli sorumluluğu almaya, Arakan'ı BM ve diğer örgütler nezdinde dünya gündemine taşımaya, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine baskı yapmaya ve bunun yanı sıra Arakanlı Müslümanlara fiili destek sunmaya çağırıyoruz.

Ayrıca İslam dünyasının, çok yönlü ve çok cepheli saldırılara karşı çözümler üzerinde çalışması gerektiğini bu vesileyle hatırlatmak istiyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.

Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye Osmaniye TÜMSİAD Şube olarak hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese duyuruyoruz." Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar