25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2

Özkardeş; “Diplomatik Skandal!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özkardeş; “Diplomatik Skandal!”
Abone ol
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Hollanda’nın bakanlarımıza karşı yaptığı eylemlerin “diplomatik skandal” olduğunu söyledi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Hollanda’nın bakanlarımıza karşı yaptığı eylemlerin “diplomatik skandal” olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş izninin iptal edilmesine ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa girişine izin verilmemesine tepki gösteren Özkardeş, bu tavır Türk milletine karşı yapılmış bir saygısızlıktır dedi.

Hollanda’nın bakanlarımıza karşı alınan anti-demokratik tavrı eleştiren Murat Özkardeş,”Türkiye'nin anayasa değişikliği ile ilgili halkoylaması sürecine girdiği son günlerde Almanya ve Avusturya ile başlayan ve son olarak bu gün Hollanda da yaşanan antidemokratik uygulamalar, Avrupa Birliğinin ekonomik ve diplomatik partneri olan biz Türk iş dünyasını derin kaygıya düşürmektedir. Hollanda devletinin, demokratik seçimlerle kendi halkının büyük çoğunluğunun desteğini alarak görevini ifa eden bakanlarımıza uyguladığı tavır hiçbir diplomatik teamüle uymadığı gibi uluslararası anlaşmalara da aykırıdır. Takınılan bu tavır bakanlar ve Büyükelçimizin gıyabında Türk milletine karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Bu tavır ekonomik paydaş olan bir devlete yakışmadığı gibi bizim tarafımızdan tamamen art niyetli olarak görülmektedir” diye konuştu.

Türkiye’nin Hollanda’ya gereken cevabı vereceğini ifade eden Özkardeş, “En son Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanımız Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ve Rotterdam Başkonsolosumuz Sadin Ayyıldız'a yaşatılan sıkıntılar, bu art niyetin ne kadar endişe verici bir duruma geldiğini gözler önüne sermektedir. 5 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa ülkelerine bu süreçte seçim çalışmaları için seyahat gerçekleştiren bakanlarımıza karşı alınan anti-demokratik tavrı şiddetle kınıyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar