29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

Özel çocuklar için program düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel çocuklar için program düzenlendi
Abone ol
Vali Kerem Al, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle düzenlenen programda Down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.
Vali Kerem Al, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle düzenlenen programda Down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Gala Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Vali Kerem Al’ın yanı sıra Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Down Sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Tekin Özkan yaptı.

Konuşmasının başında Down Sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu belirten Özkan, “Down sendromunun kaynağı anne baba değildir ve hamilelik öncesinde ya da sırasında olan hiçbir şey çocuğun Down Sendromlu doğmasına yol açmaz. Down sendromlu çocukların da diğer çocuklar gibi kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri vardır. Diğer çocuklar gibi onlar da farklı kişiliğe sahip bireyler olarak büyüyeceklerdir” dedi.

Derneklerinin, Down sendromu konusunda farkındalık yaratmak ve Down sendromlu çocukların hayata katılmalarını sağlamak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirten Özkan, “Down sendromlu çocukların toplumdaki diğer bireyler gibi yaşayabilmesi, eğitim alabilmesi, spor yapabilmesi ve sosyalleşmesi için çalışıyoruz. Bizlere her konuda destek olan Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli ise yaptığı konuşmada, engellilerin desteklenmesi ve sosyal hayata dâhil edilebilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri tarafından çeşitli uygulamalar, projeler ve kurumsal hizmetlerin sunulduğunu belirterek, Osmaniye’nin engellilere sunulan hizmetler açısından diğer illere göre daha iyi bir durumda olduğunu kaydetti. Engellilerin sosyokültürel etkinliklere katılmasını önemsediklerinin altını çizen Abdullah Neşeli, engelli bireyleri her zaman her konuda destekleyeceklerini ifade etti. İl Müdürü Neşeli düzenlenen programa katılan ve Down Sendromlu bireyleri bu özel günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Programın devamında Vali Kerem Al, Down sendromlu çocuklar ve aileleriyle yemek boyunca sohbet etti. Yemeğin ardından Vali Kerem Al ve Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal Down sendromlu çocuklar ve aileleriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Program Down sendromlu çocuklar için düzenlenen eğlence programı ile sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar