25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4

Özdemir OTSO Başkan adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özdemir OTSO Başkan adaylığını açıkladı
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odabı Başkanlığına aday olan Faruk Özdemir basın toplantısı düzenledi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olan Faruk Özdemir basın toplantısı düzenledi.

Osmaniye Royal Park’ta oda üyeleri ile birlikte yemekli basın toplantısı düzenleyen OTSO Başkan Adayı Özdemir, kendisine hizmet verilmesi halinde düşündüğü projeleri katılımcılarla paylaştı.

OTSO Başkan Adayı Faruk Özdemir konuşmasına; 
Değerli iş adamları, basın mensupları, Kuveyt Türk, garanti, İng, Akbank, Albaraka Türk, Türkiye Finans, Hepinizi en içten saygı ve duygularımla selamlıyorum” sözleri ile başladı.


Özdemir konuşmasının devamında; 

“Her bir Osmaniye’ linin üzerine düşen bu tarihi sorumluluğun bilinci ile hareket etmek güç birliği oluşturmak, güçlenmek ve bu gücü ülkemizin diğer il ve insanlarına doğru aktarmak artık zamanı gelen bir zorunluluk olmuştur.
 
EKONOMİ VE SANAT ŞEHRİ OSMANİYE, SÖZÜ

Birey ve toplum rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir ve insancıl proje ve aksiyonların önemi artmıştır. Gün yüzüne çıkan en dikkat çekici gerçek kamusal anlamda kalkınmış, esnaflarının il dışı ticaret kotasının yükseldiği, girişimci ruhu saldırgan, çok okuyan, araştıran ve yeni pazarlar üretmeyi kafasına koyan büyüme odaklı bir vizyon gerçekleşmesidir.

Bu anlamda, elde mevcut dezavantajları kullanmasını ve yönlendirmesini bilerek her biri bölgesel ve küresel avantajlara dönüşen birer ekonomi neferi olmak durumundayız. Artık zamanımız kalmamıştır! Elde mevcut tüm sanayi, ticari, kültürel ve yerel potansiyelimizi doğru ve etkin bir biçimde bir araya getirmek ve verimli bir biçimde artırarak gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.



Bahse konu, elimizde mevcut bulunan bu potansiyelimizin ancak ve ancak çağdaş ve güncel yönetim sistemleriyle oluşturulduğunu bilmek bu noktada büyük önem arz etmektedir. Bilimsel değerlere saygılı, kültüre ve sanata önem veren bir yönetim anlayışı perspektifi ile hayat bulacağını unutmamak gerekir. Çünkü toplumsal değerlerin bir arada tutulmasında sanatın en az eğitim kadar önemli olduğunu, sürdürülebilir rekabet ortamında itibarın elde edilmesinde en büyük paydaşlarda biri olduğunu savunmayan tek bir otorite bugün dünya üzerinde kalmamıştır, kalamaz da. Yok, olmaya mahkûmdur! 

İşte tam da bu noktada Osmaniye’mizin ekonomi ve sanat şehri olmasının önü tamamen açılmış olabilecektir. Bu ölçütlerin az önce yukarıda işaret ettiğim sınai, ticari, kültürel ve yerel potansiyelimizin avantaj doğuran özelliklerinden maksimum düzeyde DEVREYE

SOKULACAK PROJE, ARAŞTIRMA VE BİLİMSEL KATKILARLA OLACAĞI ÖNEMLİ BİR GERÇEKLİKTİR.
YILLIK 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Dünya ekonomilerinde 2008 yılının son çeyreğinde başlayan bunalımın etkileri görülmektedir ki günümüzde de sürmektedir.

Dünya bankası tahminlerine göre 2017 yılında küresel ekonomilerde büyümenin arzu edilen seviyenin altında, yani yüzde 2,4 olması beklenmektedir.

Mal ticaretinin ise yüzde 3,7’lik küçülmeyle 16 trilyon dolar seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir.

Aslında bütün bu rakamlar, küresel krizin derinleştiğine ve 2009 yılından bu yana en düşük büyüme oranlarının beklendiğine işaret etmektedir.

Peki, Türkiye ne yaptı? Dünya ekonomilerinin düşük büyüme tuzağına kapıldığı yaklaşık 8 yıllık süreçte, Türkiye ise yoluna emin adımlarla devam etti.

Dinamik iç pazarımız, yeni ihracat bölgelerimiz ve disiplinli bir ekonomi yönetimiyle birlikte tüm dünyanın ibretle izlediği tam 27 çeyreklik büyüme gerçekleştirmiş bulunmakta.

Küresel ticaretteki gözle görülür daralmaya rağmen, dünya ticaretinden aldığımız pay tarihimizin en yüksek seviyelerine gelmiştir.

Ülkemizin bulunduğu bu stratejik topraklara yakın havzalarda meydana gelen çatışma ortamları, küresel terörizm ve 15 Temmuz kalkışması büyüme konusunda konulan hedeflerin revize edilmesine sebep olmuştur.

Açıkça görüldüğü gibi halen günümüzde de küresel terör ve buna bağlı bir dizi örtülü saldırı planları Türkiye’mizin önüne yeni engeller inşa etmeye çalışıyor. Bu bağlamda bizim üzerimize düşen güçlü bir demokrasi anlayışıyla güçlü ekonomi ve güçlü bir Türkiye’dir.

Bunun için üretmeliyiz. Üretmek zorundayız.
 
KOBİLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Şehrimizin iş dünyası temsilcileri olarak bütün zorluklara ve karşımıza çıkarılan tüm engellere karşı milletimizin ve devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Yeni pazarlar ve yatırımlar oluşturarak yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmada yılmadan, usanmadan ilerleyeceğiz. Ürettiğimiz mal ve hizmetlerle sadece ülkemizin değil dünyanın önemli bir markası olacağız!

İş birliği ruhumuz gücümüzün kaynağını oluşturacak ve geleceği kurgulayan önemli bir oyuncu olacağız!

Bu noktada Türkiye ekonomisinin yüzde 99,8’ini oluşturan, toplam istihdamın neredeyse yüzde 80’ini karşılayan ve ihracatımızın yüzde 60’ını gerçekleştiren KOBİ’lerimizi harekete geçirmek ve ekonomimize yeni ve ciddi girişimcileri kazandırmak her birimizin gelecek nesillerimize karşı sorumluluğudur.

Değerli Osmaniye iş dünyası temsilcileri,
Kent ve ülke ekonomimiz için hayati öneme sahip KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları desteklerden daha fazla faydalanabilmeleri amacıyla Osmaniye ticaret ve sanayi odası olarak yeni argümanlar geliştirmeliyiz.

Bugünkü bu mütevazı toplantımız da inanıyorum ki Osmaniye için önemli katkılar sağlayacaktır.  

Tüm kurumlarımızın gayretleri ve özel sektörümüze duyulacak güvenle Türkiye’nin, hedeflerine kararlılıkla ulaşmasına olan güvenim tamdır.

Kurallara uyan değil, kural koyan bir Türkiye için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar