25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

OTSO Yönetimi Basınla Tanıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTSO Yönetimi Basınla Tanıştı
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Murat Teke, Park 328’deki ÖZ-SÜT kafeteryada Yönetim kurulu üyeleri M. Ali Besen, Duran Dal, İsmail Andırın, İbrahim Özbay, Orhan Yıldız ve Oda personelinin katıldığı toplantıda, OTSO’nun çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.



OTSO Yönetim kurulu Başkanı Murat Teke, Oda olarak Osmaniye’nin gelişip, kalkınmasına çalıştıklarını dile getirdi.



Osmaniye’de zeytinciliğin geliştirilmesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi gibi konulara değinerek, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara oda olarak yapılan gezi ve ziyaretlerden sözetti.

Osmaniye’nin tanıtımı amacı ile ralli düzenlenmesi ve Kuş Cenneti gezisi ile birlikte doğa fotoğraflarının çekiminin sağlanması gibi etkinliklere destek verdiklerini belirten OTSO Başkanı Teke, “Fotoğraflarla Osmaniye” kitapçığı oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.

Osmaniye’de Genç girişimci ve Kadın girişimcilerin faaliyetlerini hızlandıracaklarını belirten Teke, Bayan basketbol takımına destek vererek Türkiye 1. lig’ine çıkmasının sağladıklarını sözlerine ekledi.

Odanın alacakları ve borçları ile ilgili bilgiler de veren Teke, Osmaniye’de Lojistik Köy kurulmasına önem verdiklerini söyledi.
Lojistik Köy kurulması çalışmaları için yurt dışı ziyaretleri ile görüşmelerden de sözeden OTSO Başkanı Murat Teke; “DOĞAKA, bölgemiz ile ilgili bir mastır planı hazırlığı içerisinde. Bu plan kapsamında; Hatay Osmaniye ve İskenderun’da lojistik köy kurulması çalışmaları yeralıyor. Biz oda olarak bu çalışmaları ciddi anlamda destekliyor ve önemsiyoruz. Osmaniye’de lojistik köy kurulması çalışmaları, ileriki süreçte atılacak olan en önemli adımlardan biri olacaktır. Şu anda yer tahsisi aşaması içerisindeyiz. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyindeki bir alanı uygun görmekteyiz. Ulaşım noktasında uygun bir alan olarak görüyoruz. Bu bölgede kurulacak bir lojistik köy, İskenderun ve Mersin başta olmak üzere ve diğer irili ufaklı bütün iskelelere hitap edecek. Lojistik köy çalışmaları için bir yönetim şeklinin, müteşebbis heyetinin oluşturulması gerekiyor. Bu konuda Odamız lokomotif görevini üslenmiş durumdadır. Lojistik köy oluşması halendi çalışan işçi sayısı, bugünkü OSB’de çalışan işçi sayısı kadar olacaktır. Böylelikle de kentteki işsiz sayısını azaltmaya katkıda bulunulacaktır. Bununla birlikte Osmaniye’de ikinci Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda da yer tahsisi çalışmaları yapılıyor.

Zeytin ve zeytinyağ ihtisas organize sanayi ile hayvan ve hayvancılık ihtisas organize sanayi kurulması için yazışmalar sürüyor. Osmaniye’de tarım ve hayvancılığında unutulmaması gerektiğini düşünüyor, Osmaniye’miz adına önemsiyoruz”dedi.

OTSO Başkanı Teke yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar