29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Otomatik Travay Sistemi Eğitim projesi tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomatik Travay Sistemi Eğitim projesi tamamlandı
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, ülke bütçesinden en fazla payın Milli Eğitim’e ayrıldığını belirterek, “Bu ülkeye yönetici olarak hizmet etme şansını ve emanetini yüklenmiş bir insan olarak bunu görmenin sevincini yaşıyorum.” Dedi.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, ülke bütçesinden en fazla payın Milli Eğitim’e ayrıldığını belirterek, “Bu ülkeye yönetici olarak hizmet etme şansını ve emanetini yüklenmiş bir insan olarak bunu görmenin sevincini yaşıyorum.” Dedi.


Osmaniye’de 2014 -2015 Eğitim Öğretim Yılı açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı tören alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu sonrasında Ruhi – Yüksel Özden Kardeşler İlköğretim Oklunda devam etti.  Karşılama ve halk oyunları gösterisinin ardından,  okula yeni kayıt olan öğrencileri temsilen birinci sınıf öğrencilerine  ‘Hoş geldiniz çiçeği’ takdim edildi. Şiir ve konuşmaların ardından, üçüncü sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi izlendi.


KAYIT PARASI ZORUNLU OLARAK ALINMIYOR
Okullarda kayıt parasının artık zorunlu olarak alınmadığını belirten Vali Mehmet Oduncu, “Bizim öğrencilik dönemimizde, ‘Bu ülke ne zaman bütçesinden,  en fazla payı eğitme ayırırsa işte o zaman bu ülke kalkınır’ denirdi. Allaha şükür biz ömrümüzde hele hele bu ülkeye yönetici olarak hizmet etme şansını ve emanetini yüklenmiş bir insan olarak görmenin sevincini yaşıyorum. Bugün ülkemiz bütçesinde en fazla payı Milli Eğitime ayıran, bunun önemini bilen ve bunu uygun davranan bir ülkedir. Devlet olarak artık okullarımızda ders kitaplarını devletimiz öğrencilerimize ücretsiz sağlıyor. Tablet bilgisayarları öğrencilerimize dağıtıyoruz. Akıllı tahtalar konuluyor, okul binaları yapılıyor. Buralarda çocuklarımıza eğitim öğretim hizmetini verecek olan öğretmenlerimiz istihdam ediliyor. Okullarımızın ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor.


Ülkemizde artık büyük sevinç ve iftiharla görüyoruz ki okullara kayıt yapılırken okullardan artık kayıt parası zorunlu olarak alınmıyor. Bu noktaya gelmiş olmanın sevincini mutluluğunu paylaşıyorum. Fakat diğer taraftan, biz devlet olarak okullarımızın temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve karşılayacağız. Ancak isteniyorsa çocuklarımız için daha güzel şeyler yapalım, sınıflardaki masalarda güzel örtüler, sınıflarda perdeler veya çocuklarımız gezilere götürülmesi isteniyorsa ve öğrenci velilerimizin oluşturduğu okul aile birliklerimiz böyle bir karar veriyorsa ve kendi istekleri okulumuza öğrencilerimizin bu faaliyetlerini gerçekleştirmek için katkıda bulunalım istiyorlarsa elbette de bunda hiçbir mahsur yok. Çocuklarımızı dershaneye, yaz döneminde özel kurslara gönderirken ve ya başka türlü faaliyetlerde çocuklarımız için para vermekten çekinmiyoruz. Şayet eğitim aldıkları okullarda şartları daha da iyileştirmek adına çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim imkânına kavuşması adına kendi içinizde bir güzellik yarışına giriyorsanız bunda da biz sadece seviniriz. Ama hiçbir zaman böyle bir zorunluluk yoktur.” Dedi.


YIRTIK AYAKKABIYLA OKULA GELEN ÇOCUK OLMAYACAK
Maddi imkansızlıklardan, fakirlikten dolayı yırtık ayakkabıyla okula gelen çocuğun artık olmayacağını belirten vali Oduncu, “Kışın soğukta titreyerek okula gelen çocuk olmayacak. Varsa bundan birinci derecede sorumlu olan okulun müdürüdür, daha sonra o sınıfın öğretmenidir. Lütfen varsa bu çocukları bize bildiriniz. Biz her çocuğumuza, kış ve yaz şartlarında insanca okula gelim, onların eğitim almasını sağlayacak güce imkana sahibiz. Devletimiz bunun için bize ödenek ayırıyor, para gönderiyor. Bunları biz bunları gerçek ihtiyaç sahiplerine harcayabilme gayreti ve arayışı içerisindeyiz. Gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklarımız varsa bunlara sahip çıkalım” dedi.


Daha sonra Vali Oduncu ve protokol üyeleri, 1-B sınıfına girerek, öğrencilerin yanına oturum onlarla sohbet ettiler. Daha sonra program kitap dağıtımı yapılmasının ardından sonra erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar