25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

OŞYAD’lılar Oluşturduğu Ekiple, Kente İmzasını Atacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’lılar Oluşturduğu Ekiple, Kente İmzasını Atacak!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yeni yılın ilk gününde oluşturduğu bir ekiple, çeşitli etkinliklerle on yıllar öncesindeki çocukların yaşamını kamuoyu ile paylaşmanın programını gerçekleştirecek.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yeni yılın ilk gününde oluşturduğu bir ekiple, çeşitli etkinliklerle on yıllar öncesindeki çocukların yaşamını kamuoyu ile paylaşmanın programını gerçekleştirecek.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD), Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere, dernek üyelerinden oluşan bir ekip kurdu.

“Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” ismi ile kurulan ekip, 30-35 yıl öncesindeki İlkokul öğrencilerinin okul yıllarında yaşamını dile getirecek ve gösterilerinde kamuoyu ile paylaşacak.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” adı ile oluşturulan ekip ve çalışmaları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “ Teknolojik gelişmeler nedeniyle makineleşen ve oyunlara yönelen bugünkü çocuklarımıza, bizim dünkü doğal oyunlarımızı anımsatmak adına dernek olarak dünkü çocukluk günlerimizdeki oyunları sergilemek istedik. ‘Osmaniye’nin dünkü Çocukları’ adını verdiğimiz bir ekip oluşturduk. Bu ekipteki arkadaşlarımızın başta derneğimizin yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile derneğimizin üyelerinden oluşturuldu. Çocukluk günlerimizdeki okul yıllarımızı ve arkadaşlarımızla oyunlarımızı bu etkinliklerimizde günümüzdeki çocuklarla paylaşmak istedik. Dünkü çocuklar olarak bizlerin okul yaşamı ile bugünkü çocuklarımızın okul yılları arasında bağ kurmak isteyenlerin de yorumlarını kendilerine bırakma adına bir ekip oluşturduk.



Derneğimizin oluşturduğu, “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” ekibinin önlük ve yakalarının hazırlanması noktasında desteğini veren Çardak Medya Grup Başkanı Mehmet Çardak’a teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimizle ilgili gösterilerimizin ardından destek verilmesi halinde Osmaniye’mizin adının duyurulması adına farklı programlar yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Derneğimiz üyeleri arasında oluşturduğumuz ekiple birlikte; Osmaniye’nin 35-40 yıl öncesindeki çocuk oyunlarını sergileyecek, etkinliklerimizde sunacak ve halkımızla birlikte halkımızın değerlerini yaşatmaya çalışmak için uğraş vereceğiz. Derneğimizin etkinlik için ekibi ilk hazırlık programlarını gerçekleştirdi. Bu programları arasında; “mendil kapmaca, uzun eşek, Yağ satarım bal satarım, ip atlama, İp çekme, kriştek çevirme gibi etkinliklerle provalarımızı gerçekleştirdik. Bu provalarımızı Osmaniye’de değişik etkinliklerde hayata geçirmek istiyoruz. Ancak, prova yapabilmek için salon sıkıntısı çekiyoruz. “dedi.

Osmaniye’deki önemli günlerde programa katılmak istediklerini belirten OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’de bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi sırasında, Belediye ile yapılan görüşmelere rağmen, ilgisiz kalmasına anlam veremediklerini sözlerine ekledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar