19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

OŞYAD’lılar “Çay sohbeti”nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’lılar “Çay sohbeti”nde buluştu
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri tarafından “Çay sohbeti” etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri tarafından “ Çay sohbeti ” etkinliği düzenlendi.

Kent merkezindeki Gönül Nargile Çatı kafede, OŞYAD üyelerinin programı saat:21.00’de başladı.

Programın açılışı dernek genel Sekreteri Hatice Bahar’ın okuduğu şiirle başladı. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, sadece dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşen “çay sohbeti” etkinliğine gelenlere teşekkür etti.

Dernek Başkanı Mustafa Bardak, Dernek hakkında bilgi vererek; “Derneğimiz 20 Haziran tarihinde 12. yılına girecek. Kuruluş yıldönümü anısına ayrıca etkinlik düzenleyeceğiz. Kültür ve Sanat insanlarının anılarını ve eserlerini yaşatmak onları anmak bizim dernek olarak etkinliklerimiz arasında yer almaktadır.

2 Haziran Orhan Kemal, 3 Haziran tarihleri de Nazım Hikmet’in ölüm günleridir. Ayrıca geçtiğimiz günler içerisinde derneğimiz üyesi dünya duvar resim çizme rekortmeni, şair, müzisyen Mustafa Dinletir’i kaybetmiş bulunuyoruz. Aramızdan ayrılan tüm kültür ve sanat insanlarını burada saygı ile anıyoruz.”dedi.

Derneğin amaçları ve araçları ile de bilgilendirme yapan Bardak Osmaniye’de kültür ve sanata gereken önemin verilmediğini vurguladı.

Yerel yönetimin duyarsızlığına değinen Bardak; “29 Mayıs günü derneğimiz üyesi, dünya duvar ressamı alarak iki kez rekor kıran Mustafa Dinletir kaldığı evde ölü olarak bulundu. Gece yarısı cenazesi bile kılınmadan Belediye asri mezarlıktaki sahipsizler mezarlığına gizlice gömülmesi olayı bizleri daha ayrı üzmüştür.

Bunları da bir kenara bırakalım. Belediye’nin resmi internet sitesinde cenaze listesi yayınlanmaktadır. Dinletir’in adı belediyenin cenaze listesinde de yayınlanmamıştır. Böylesine bir duyarsızlık ve sanatçıya karşı saygısızlığı kabullenemeyiz. Bu olayı üzüntü ve esefle kınıyoruz!”diye konuştu.

Programın devamında; Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Nurdoğan Çolakkadı, Ramazan Çulcu ve Arif Bahar bağlama eşliğinde türküler yorumladılar.

Hatice Bahar, Ahmet İpek, Ahmet Demir, Nilüfer Kutluer, Meariç Sünbül, Münevver Mine Kara, Ali Köşker, Selahattin Ölmez, Miyase Yüksel şiirlerini okurken, Mustafa Bardak ise Mustafa Dinletir’in “Ekmek ödüllü 20. şiir yarışması”nda “A. Neşet Dinçer anısı özel ödülü”nü kazanan “Ressamın şiiri”ni okudu.

OŞYAD üyelerinin katıldığı “Çay sohbeti” etkinliği saat:01.00’de sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar