23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5619
EURO34.8949
ALTIN2433.4

OŞYAD’ın “Şiirini Alda Gel!” etkinliği ilgi görüyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’ın “Şiirini Alda Gel!” etkinliği ilgi görüyor…
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinlikleri her geçen gün yoğun ilgi görmeye başladı.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinlikleri her geçen gün yoğun ilgi görmeye başladı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi, 2. kattaki ‘Şor odası’nda  düzenlenen türkü ve şiir dinletisine OŞYAD üyeleri ile birlikte programa ilgi duyan her yaştan insanların katılımı ile duygulu anlar yaşanıyor.





OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak programın açılışında yaptığı konuşmasında; “Osmaniye’de türkü ve şiir sevenler ile söyleyip okuyanları bir arada buluşturup, dostlukların pekişmesi, birlikte ortak paydada duygulu anların yaşanması için başlattığımız Şiirini al da gel etkinliğimizin 3.’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Her ayın son Cumartesi günü hazırladığımız etkinliğe emeği geçenlere ve bizlerle birlikte olan türkü ve şiir severlere teşekkür ediyoruz”dedi.





Program; Düziçi ilçesinden gelen Aşık Dursun Yeşiloğlu’nun bağlaması ile türkülerinin seslendirmesiyle başladı. Programda; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ile Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle) bağlaması ile türkülerini yorumladı. Helin Çenet ise Mahmut Eynallı’nın bağlaması eşliğinde türkülerini yorumladı.

Dursun Yeşiloğlu bağlaması ile “Selam getirdim” türküsü yorumlarken dizelerinde şu sözleriyle başladı: “Cennet Eli Düziçinden/ Güllerden selam getirdim./ Tatlı dilli Düziçinden/



Dillerden selam getirdim./ Düldül dağı koyağından/ Sabun çayı savağından/ İlçemin her bir yanından/ Yellerden selam getirdim./ Şairinden, ozanından/

Edibinden, yazarından/ Üstat Karacaoğlandan/ Tellerden selam getirdim./ Âşık Dursun tümünüze/ Sevgi saygı hepinize/

Velhasılı cümlenize/ Yollardan selâm getirdim./ 28.01.2017”


 
Şiirleri ile; Selahattin Ölmez, Melek Avcı Coşkun, Ahmet İpek, Adana’dan gelen Emel Fettahlıoğlu, Begün Kandır, İsmet Develioğlu, Kadirli’den gelen Ahmet Dokuzoğlu ve Kamil Yanar, Dörtyol’dan gelen Mustafa Söylemez, Seyfi Metin, Ahmet Demir, Mine Kara, Ramazan Eren, İbrahim Çenet, Hanifi Gökfidan programı renklendirdi. Adana’dan gelen tiyatrocu ve Hükümet kadın filmindeki Belediye Baykan yardımcısı rolünü oynayan Gürsel Fırat ise “Sen hep Samsun’dan mı gelirsin kemal’im” şiiri ile duygulu anlar yaşattı.



Türkülerin söylendiği, şiirlerin yorumlandığı etkinlik bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

“Şiirini al da gel” etkinliğine; Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, Osmaniye İŞKUR eski İl Müdürü Abdulkadir Şahin ve eşi Hatice Şahin, OŞYAD üyeleri ile şiirseverler katıldı.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar