28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

OŞYAD yeni bir araştırmaya imza atıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD yeni bir araştırmaya imza atıyor!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD), Osmaniye’de yerel basının tarihsel araştırmasını yaparak, kamuoyu ile paylaşacak.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD), Osmaniye’de yerel basının tarihsel araştırmasını yaparak, kamuoyu ile paylaşacak.

Osmaniye’de ‘Yerel Medya’ başlıklı araştırmalar, bilgi ve belgeler toplanarak OŞYAD Yönetim Kurulu tarafından incelenip görüşülmesinin ardından kitap veya bülten  haline dönüştürülerek, Üniversite öğrencilerinin ‘Tez’ hazırlamalarında onlara katkı sağlayacak.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, dernek yönetimi olarak yapacakları çalışmalar neticesinde, Osmaniye’nin yerel basın tarihini araştırıp, eldeki bilgileri kalıcı hale getirme çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi.

OŞYAD Başkanı Bardak, Osmaniye yerel basını ile ilgili yapılan ve yapılacak olan bilgi ve belgeleri bir araya getirerek kitapçık haline getirmeyi düşündüklerini, bunun başarılamaması halinde derneğin yayın organı Şelale dergisinin bir sayısının bu araştırmaya ayrılacağını söyledi.

OŞYAD Başkanı Bardak, Osmaniye’nin yerel Medya araştırması konusunda çalışmalara başladıklarını belirterek; “Daha önceki yıllarda elimizdeki bilgi ve belgelere ek olarak, yeni bilgi ve belgelerle birlikte Osmaniye yerel medyası ile ilgili bir çalışma başlattık.

Derneğimizin tüm üyeleri bu konuda seferber oldular ve Osmaniye’nin yerel medyası ile ilgili bilgi ve belgeleri araştırıp notlarını alıyorlar. Gazete, Dergi, Bülten, ve gazetelerin eki olarak verilen yayınlarla ilgili bir araştırma yapıyoruz. Bu yayınların sahipleri ve Yazı işleri müdürleri, yayın günleri, ilk yayın tarihleri, şu anda yayında olup olmadıkları ve benzeri konularla ilgili bir araştırma yaparak Osmaniye’deki yerel Medya olayı ile ilgili bilinmesi gereken bilgileri paylaşmak istiyoruz. 

Osmaniye’de yerel medya Arşivi oluşturmak istiyoruz. Bu arşivimizi Üniversite öğrencilerinin bilgilerine sunmaya çalışacağız. Araştırmalarımız sırasında ulaşamadığımız veya bilmediğimiz isimler olabilir. Bu konuda araştırmalarımıza katkı verilmesi üzerini yayınların sahipleri veya yakınları tarafından bilgi desteği bekliyoruz.  

Sözkonusu araştırmamıza katkıda bulunmak isteyenlerin derneğimizle görüşmeleri ve kentimizin tanıtımına destek vermelerini bekliyoruz.”dedi. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar