29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

OŞYAD etkinliğinde “Cumhuriyet” coşkusu…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD etkinliğinde “Cumhuriyet” coşkusu…
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın geleneksel olarak düzenlediği “Şiirini Al da gel” etkinliğinin 11.’ncisi gerçekleşti.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği ( OŞYAD )’ın geleneksel olarak düzenlediği “ Şiirini Al da gel ” etkinliğinin 11.’ncisi gerçekleşti.

Osmaniye Belediyesi Kent müzesi “Şor odası”nda  her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da gerçekleşen “Şiirini al da gel” etkinliğinin Ekim ayı programında; Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 94. kuruluş yıldönümü kapsamında türküler söylendi, şiirler okundu.

Programın açış konuşmasını yapan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Bugünkü programımızı Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 94. yıldönümü kapsamında; ‘Cumhuriyet, Atatürk, bağımsızlık, vatan, bayrak’ içerikli türkü ve şiirlere ayırdık. Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılını kutlarken, Kurtuluş Savaşı önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.”dedi.

Açış konuşmasının ardından Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), “Çanakkale içinde aynalı çarşı” türküsünü bağlaması ile yorumlarken, katılımcılarda alkışlarla eşlik etti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları formatında süren programda, Bağlamalar eşliğinde; Ozan Duranoğlu ( Mahmut Eynallı ), Ozan Maranlı ( İbrahim Karacülle ), Salih Kanbur, Ali Tülüce  ve Zahide Eskici türküler yorumladılar.

Program süresince; Zahide Eskici, Ahmet İpek, Ahmet Demir, Ali Köşker, İsmet Develioğlu, İbrahim Şadi Çenet, Nilüfer Kutluer ve Emin Karabıyık  kendi şiirlerini yorumladılar.

OŞYAD üyesi Ali Köşker’in Ekim ayı içerisinde Nevşehir ili Hacıbektaş ilçe Belediyesi’nce düzenlenen 54. ulusal, 28.’nci uluslar arası “Şiir yarışması”nda 2.’lik ödülü almasından dolayı OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından Teşekkür belgesi takdim edildi.

Program Osmaniye’nin tek görsel yayın kuruluşu olan ORT televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanırken, Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Emin Esen ve yönetim kurulu üyeleri, OŞYAD üyeleri ve sanatsever vatandaşlar katılımda bulundu.

Program bitiminde bir konuşma yapan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Kasım ayı etkinliğinin “Atatürk’ün ölüm yıldönümü” ayına gelmesi nedeniyle 12. programa katılımcıların kendilerini etkinliğin anlamına uygun olarak hazırlanması önerisinde bulunarak, tüm katılıcılara teşekkür etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar