29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

OŞYAD duygulu anlar yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD duygulu anlar yaşattı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen “Şiirini al da gel!” etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi’ndeki “Çınarlı kahve- Şor odası”nda düzenlenen şiir ve türkü programına OŞYAD üyeleri ve şiir sevenler duygulu anlar yaşadı.

Şiir ve türkü programı OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın açış konuşması ve davetlileri selamlaması ile başladı.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, derneğin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında kısa bilgiler aktardı. OŞYAD’ın amaçları ve Osmaniye’nin tanıtımı yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan dernek Başkanı Mustafa Bardak, programa katılanlara teşekkür etti.

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı ve Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve CRT TV Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer, OŞYAD Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile şiir severlerin katıldığı program saat: 14.00’te başladı.

Etkinlik sırasında davetlilere kalem hediye edilirken, Kent müzesi yönetimi tarafından; simit, Osmaniye kömbesi, yerfıstığı ve çay ikramlarında bulunuldu.

Programda; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ile Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle) bağlaması ile yöresel türküleri bağlaması ile yorumladı.


Şiirleri ile; Ahmet İpek, Hatice Bahar, İsmet Develioğlu, Ahmet Demir, Nilüfer Kutluer, Emel Fettahlıoğlu, Melek Avcı Coşkun, Mehmet Ali Emre, Selahattin Ölmez ve İzzettin Kanat programı renklendirdiler.
Şiirlerin okunup, türkülerin söylendiği programın ardından, üyelerin ve şiirsever konukların OŞYAD’tan bekledikleri çalışmalar, istek ve öneriler bölümünde görüşler belirtildi.

Osmaniye Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan yardımcısı Hayrettin Aslan, OŞYAD’ın düzenlediği etkinlikten dolayı dernek yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti.

Programa katılan şairler, bu tür etkinliğin ayda bir kez yapılması önerilerinde bulundular.

Programın ardından kent müzesi gezilirken, Müze sorumlusu Ayşe Solak Erat Müze’deki görüntüler ve kültür varlıkları hakkında bilgilendirme yaptı.

Kent Müzesi ile ilgili kitap hediye edildikten sonra, Müze önünde toplu fotoğraf çekilmesi ile etkinlik sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar