20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmanlı Türkçesi Kursları başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmanlı Türkçesi Kursları başlıyor
Abone ol
OSMANİYE’de Hayrat Vakfı İl Temsilciliği tarafından açılacak olan ücretsiz Osmanlı Türkçesi kurslarına kayıtlar başladı.

OSMANİYE’de Hayrat Vakfı İl Temsilciliği tarafından açılacak olan ücretsiz Osmanlı Türkçesi kurslarına kayıtlar başladı.

Vakıf İl Temsilcisi Ramazan Türker, kayıt için halk eğitim merkezleri veya Gençlik İl Merkezlerine müracaat edilebileceğini veya www.osmanlicaegitim.com web adresinden online olarak kayıt yapılabileceğini söyledi.

2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen Osmanlı Türkçesi Kursları, 2014 Nisan ayı itibariyle beş yıllığına yeniden imzalandığını belirten Türker, ilde şuanda kadar binden fazla kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Türker, kursun Osmanlıcada kolay metinler, Osmanlı Türkçesi imlası, Osmanlıcada Arapça – Farsça unsurlar ve Osmanlıca edebi metinler ve arşiv okumaları olmak üzere dört seviyeden oluşacağını belirtti.

Kurs için gerekli protokolün milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma, eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak ve Osmanlı Türkçesini öğretecek elemanların yetiştirilmesi gayesiyle imzalandığını kaydederek şöyle devam etti:

“Osmaniye’de şu ana kadar 1000’den fazla kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır. Türkiye’de geniş çaplı bir kültür hizme­tini hayata geçirmenin heyecanı içerisinde­yiz. Vakfımızın çok tecrübeli olduğu bir sahada her kesimden ve her yaştan insanı­mıza bu hizmeti sunmaktan dolayı büyük bir şeref ve mutluluk duymaktayız.

Ecdada vefa şuuruyla, geçmişten gelen zengin kül­tür hazinelerimiz ve milli manevi değerleri­mizle buluşmak için çok faydalı olacağına inandığımız bu programımızın hayırlara ve­sile olmasını diliyor, halkımızı geçmişle köprü kurmaya, bu büyük kültür hizmetine katılmaya davet ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar