19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

Osmaniye'ye Hibe Destekli 14 Tesis Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'ye Hibe Destekli 14 Tesis Daha
Abone ol
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Osmaniye'ye hibe destekli 14 tesis daha yapılacağı bildirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Osmaniye'ye hibe destekli 14 tesis daha yapılacağı bildirildi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, bakanlık tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2014 yılında 8. Etapta 18 proje hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Sağlam, 2006 yılından beri devam eden sadece Tarımsal Ürünlerin Değerlendirilmesine yönelik projelere hibe desteği veren ve Osmaniye’ye onlarca tesisin kazandırılmasını sağlayan projede 2014 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başvuruları uygun bulunan 18 proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanarak, hibe desteği alması uygun bulunduğunu kaydetti.

Müdür Sağlam, "18 proje sahibinden 4’ü projesinden vazgeçmiş ve 14’ ü ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. 14 proje ile İlimize 9 Milyon 900 Bin TL değerinde yatırımın yapılmış ve bu yatırımların KDV hariç yüzde 50'si olan 4 Milyon 100 Bin TL’si ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hibe olarak ödenmiştir.

Bu 14 proje şunlardır; İlimiz için son derece önemli olan 3 adet Salamura Zeytin Üretim Tesisi kurulumu, 1 adedi yeni olmak üzere 6 Adet Yerfıstığı İşleme Tesisi, 1 Adet Osmaniye’ de ilk ve tek modern Soğuk Hava Deposu Kurulumu, 1 Adet modern Et ve Et Ürünleri Üretim Tesisi kurulumu, 1 adet Süt Ürünleri Üretim Tesisi Teknoloji Yenilemesi ve Kapasitesinin Arttırılması, 1 adet Kuruyemiş Üretim Tesisinin Teknoloji Yenilemesi ve Kapasitesinin Arttırılması Projesi ve 1 adet de Popcorn (patlamış mısır) Mısır Paketleme Tesisi Teknoloji Yenilemesi ve Kapasitesinin Arttırılması Projesi olmak üzere 14 proje Osmaniye İlinde hibe desteği almıştır. Bu etapta projelerin faaliyete geçmesiyle toplam 129 kişilik yeni personel istihdam edilmiştir." dedi.

2006 yılından bugüne kadar Osmaniye'de 55 projenin başarıyla tamamlandığını vurgulayan İbrahim Sağlam, "55 projenin toplam proje maliyeti 30 Milyon 150 Bin TL olup bu yatırımların KDV hariç yüzde 50'si olan 12 Milyon 761 Bin TL’si ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hibe olarak ödenmiştir.

55 projenin başarıyla tamamlanmasıyla bu tesislerde 541 kişi istihdam edilmiştir. Bu projelerin kabulü ile 2009 yılından beri Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygun bulunup Bakanlığa gönderilen tüm projeler aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da uygun bulunmuştur. Son 5 etapta gönderilen tüm projeler yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazanarak oldukça başarılı bir grafik yakalanmıştır. 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında konusunda uzman deneyimli personellerimiz ve geçmişten gelen başarılarımızla en iyi projeleri Osmaniye ile buluşturmaya devam etmek istiyoruz. 2015 – 2016 yılı hibe desteği başvurularının da proje başvuruları 2015 yılı Nisan -Mayıs aylarında başlanılacağı tahmin edildiğinden yatırımcıların şimdiden hazırlıklara başlaması ve mutlaka İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Biriminden bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Projelerini başarıyla tamamlayan tüm yatırımcılarımızı tebrik ederken, başta kendilerine sonra tüm Osmaniye’ ye hayırlı olmasını dilerim." diye bilgi verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar