20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Osmaniye'nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdiler
Abone ol
Osmaniye'de bu yıl 18'inci gerçekleştirilen "Ekmek Ödüllü Şiir yarışması" ödül dağıtım töreni sonrasında, tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.
Osmaniye'de bu yıl 18'inci gerçekleştirilen "Ekmek Ödüllü Şiir yarışması" ödül dağıtım töreni sonrasında, tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından gerçekleştirilen programda, yarışmaya katılan şairler, Osmaniye'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen şairler sabah saatlerinde önce Toprakkale kalesine hareket etti. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak otobüs içerisindeki katılımcılara kalem dağıttı.

Toprakkale kalesinin gezilmesi sırasında kale ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Karaçay vadisindeki Belediye mesire alanına gelindi.

Öğle yemeğini Karaçay’daki mesire alanında yiyen şairler, buradan Hemite (Gökçedam) köyüne geçti.

Yazar Yaşar Kemal Parkı ve Yaşar Kemal Kültürevi gezildi. Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) Başkanı Mehmet Özer, Yazar Yaşar Kemal Kültürevi’nin oluşturulması, parkın açılması ve Yaşar Kemal hakkında bilgilendirme yaptı.

Hemite Köyündeki kahvehaneye gelen şairler burada bir yandan çaylarını içerken, diğer yandan da Yaşar Kemal’in çocukluk arkadaşları; Ahmet Koşar ve Veli Kılıç ile tanıştı. Veli Kılıç Yaşar Kemal ile anılarını anlattı.

Yaşar Kemal’in 4 yaşında iken babası kurban keserken bir kaza sonucu sağ gözüne bıçak batması sonucu gözünün kör olduğunu ve çocukluk günlerinde hiç kavga etmeden oyun oynadıklarını anlattı. Yaşar Kemal’in babasının namaz kılarken öldürüldüğü camiyi de gösteren Veli Kılıç, Yaşar Kemal’in köylerinde toprağa verilmesini istediklerini, ancak ilk eşinin vasiyeti üzerine İstanbul’da onun yanına gömüldüğünü söyledi.

Hemite köyünden sonra Kastabala Vadisi sulak alanlardan Yeniköy Kuş Cenneti’ne gelindi. Burada, Osmaniye’den Ahmet İpek, İzzettin Kanat, Sakarya’dan Selma Meriç şiirlerini yorumladılar. Bursa'dan gelen Sevil Akın ile Osmaniye’den Arif Bahar türküleriyle etkinliğe renk kattılar. Geziye katılanlar büyüklü küçüklü birlikte; mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, çelik-çomak,  kale yıkmaca, birdir bir gibi oyunları oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Katılımcılar akşam saatlerinde kent merkezine döndükten sonra il dışından gelen konukların uğurlaması ile etkinlik sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar