16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4223
EURO34.4625
ALTIN2488.6

Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm Paneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm Paneli
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde deprem gerçeğinin vurgulandığı “Osmaniye’nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm” başlıklı panel geniş katılımla düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde deprem gerçeğinin vurgulandığı “Osmaniye’nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm” başlıklı panel geniş katılımla düzenlendi.

Programa Vali Kerem Al, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Yüceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Berna Banu Başlamışlı Asker, Müteahhitler Derneği Başkanı Fettah Doğan ile çok sayıda müteahhit, akademisyen ve OKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri katıldı.

Oturum başkanlığını Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Güllü’nün yaptığı “Osmaniye’nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm” başlıklı panelde, deprem gerçeğinin vurgulanmasının yanı sıra Osmaniye’deki zemin yapısının detaylı bir şekilde incelenmesinin ve binaların buna göre yapılmasının gerekliliği panelistler tarafından vurgulandı.
Panelin sonunda kısa bir konuşma yapan Osmaniye Valisi Kerem Al, “Ülkemiz ve şehrimiz için hayati bir konuyu tartıştık.

Bu konuyla ilgili toplumumuzda bir bilinç oluşturulmalı bununla da kalmayıp bir farkındalık oluşturulmalıdır. Bu tür panellerin de farkındalığa yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Paneli izleyenlerin sorularının da yanıtlandığı panelin sonunda sunumlarını gerçekleştiren panelistler Adıyaman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Söylemez, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Güllü, İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Atahan, İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Güler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü adına Daire Başkanı İsmail Raci Bayer’e başta Vali Kerem Al olmak üzere OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile birlikte katılım sağlayan protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar