19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.586
EURO34.8048
ALTIN2489.5

Osmaniyeli Ülkücüler; “Hareketin lideri Bahçeli!”dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Ülkücüler; “Hareketin lideri Bahçeli!”dedi
Abone ol
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı’nın organize ettiği “Başbuğ Alparslan Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye Ülkücülerin Devlet Anlayışı ve 16 Nisan Referandumu” konulu program Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlendi.
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı’nın organize ettiği “Başbuğ Alparslan Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye Ülkücülerin Devlet Anlayışı ve 16 Nisan Referandumu” konulu program Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlendi.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığının ev sahipliğindeki programa; Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanlığı,  ilçe başkanlıkları, Osmaniye Belediye Başkan Vekili, MHP İl Kadın Kolları, Hasanbeyli, Cevdetiye ve Sumbas Belediye Başkanları, Kamu-Sen Osmaniye İl teşkilatı, Türk Sağlık-Sen il başkanlığı, TÜRKAV Osmaniye İl Teşkilatı, Ülkücü İşçiler Derneği Osmaniye İl teşkilatı, Osmaniye Gazeteciler Derneği, 7 Ocak Taraftarlar Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın konuşmacısı MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy’du.

Program, şehitler için saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, Türk tarihindeki “Lider” anlayışı içerikli bir giriş konuşması yaptı ve geçmişte Türk Milletine yol gösteren liderlerin olduğunu bugün de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türk Milletine doğru yolu gösterdiğini belirtti.

Program, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 16 Nisan referandumunda MHP’nin niçin “evet” dediğini anlattığı videonun salondakilere izletilmesi ile devam etti.
Salonda  sık sık atılan sloganlarla Devlet Bahçeli’ye destek verildi.
 
Videonun izletilmesinden sonra kürsüye MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy çıktı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un selamlarını salondakilere iletmesi sonrası uzun süre alkış aldı.

Uzun bir konuşma yapan Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisinin tarihsel geçmişi hakkında bilgi verdi, milliyetçi ülkücü hareketin geçmişten bugüne kutlu yürüyüşünü özetledi.

Osmanlı sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruluşuna, Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadeleden sonra Milliyetçi Ülkücü Hareketin devlet ve millet uğruna çektiği çileye değinen Ersoy, Başbuğ Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının mücadelesini anlattı.

Başbuğ’un Türk siyasetindeki yerine değinen Ersoy, Başbuğ’un daveti ile akademiyi bırakıp siyasete yönelen Devlet Bahçeli dönemindeki MHP hakkında da tarihsel bilgiler verdi.

“Başbuğ dönemi MHP ne ise Lider Devlet Bahçeli dönemindeki MHP aynı MHP’dir” diyen Ersoy, somut olaylar üzerinden örneklerle MHP’nin tarihsel tutarlılığını “devlet ve millet refleksli” siyasetini anlattı.

Bugün Lider Devlet Bahçeli’yi eleştirenlerin geçmişte Başbuğ Alparslan Türkeş’i eleştirenler olduğunu belirten Ersoy, MHP üzerinde her dönem hesap yapanlar olduğunu fakat MHP ve Lideri’nin ön görülü siyaseti ile her tezgahı, oyunu bozduğunu belirtti.

“15 Temmuz darbe girişimi olmamış gibi siyaset yapamayız” diyen Ersoy, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Türk Siyaseti 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılır” sözlerini hatırlatarak, kimse 15 Temmuz olmamış gibi davranamaz dedi.

Ersoy, 15 Temmuz sonrası devletin büyük sorunlar yaşadığını, hem yurt içinde hem yurt dışında Türkiye aleyhine baskılar yapıldığını, terör ve ekonomik tehditler ile diz çöktürülmeye çalışıldığını belirterek, devletin ayakta kalmasını sağlamak adına MHP ve Liderinin büyük çaba sarfettiğini, bu nedenle çeşitli çevrelerce eleştirilen MHP’nin desteğinin devletin kurumsal yapısına yapıldığının idrak edilmesi gerekmektedir dedi.

16 Nisan’da oylanacak olan yeni sistemin bugün gerekli olduğuna değinen Ersoy, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sonucu Türkiye siyasetinde çift başlılığın oluştuğunu bu nedenle düzenlemenin yapıldığını söyledi.

MHP’nin yeni sistem ile yok olacağını söyleyenlerin aslında Devlet Bahçeli düşmanlığı ile gönüllerindekini dışa vurduklarını belirten Ersoy, Perinçek etrafında toplananların, onlara çanak tutanların ilelebet iktidar yollarının kapanmasından dolayı duydukları rahatsızlık nedeniyle felaket tellalcılığı yapanların MHP içine fitne sokmaya çalıştıklarını söyledi.

Yoğun ilginin olduğu Cebelibereket Kültür Merkezi sık sık Devlet Bahçeli lehine atılan sloganlarla yankılandı. Program MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrası Türk siyasetini anlattığı konuşma videosu ve Ruhi Ersoy’un son dönemde popüler olan “Türk Askerinin El Bab’ta ne işi var” diyen CHP’li vekile TBMM kürsüsünden verdiği cevabın video görüntüsünün izlenmesi ile alkış ve tezahüratlarla son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar