19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9

Osmaniyeli sporcular Şampiyonluk peşinde..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli sporcular Şampiyonluk peşinde..
Abone ol
Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları 17 Yaş Üstü Türkiye Softbol Şampiyonası’nda ter dökecekler.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları 17 Yaş Üstü Türkiye Softbol Şampiyonası’nda ter dökecekler.

Ankara’nın Kızılcıhamam ilçesinde 20-21 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya Osmaniye’yi temsilen giden genç sporcuların hedefi ise Milli takıma seçilebilmek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan şampiyonaya giden Osmaniyeli softbol oyuncusu Bengü Badel Erkayıran, şampiyonada başarı elde ederek milli formayı yıllarca taşımak istediğini söyledi.

Oyun düzeninde “atıcı” pozisyonunda oynayan Sıla Yaren Atmaca ise softbola yeni başladığını belirterek hedefinin bu oyunda başarılı sporcular arasına girmek olduğunu vurguladı.

Softbol nedir? Nasıl oynanır?

Softbol dokuzar kişiden oluşan iki takımın sırayla topa vurdukları ve kale noktaları arasındaki sayı koşuları ile sayı yapmaya çalıştıkları bir oyundur. Bir oyun genelde 7 top atma sırasından oluşur ve her takım 7 kez topa vurur ve saha koşusu yapar. Softbolun hardbol olarak da bilinen beyzbol ile çok sayıda benzerliği vardır. Softbol, beyzbol oyuncularının hem sezon dışı zamanlarda hem de kapalı salonlarda oynayabilmeleri için 188O’li yıllarda icat edilmiştir.

Takım içindeki oyuncuların becerileri çeşitlilik gösterebilir. Göz-el koordinasyonunda başarılı olanlar iyi vurucu olarak öne çıkarken diğerleri vurucuyu yanıltmak amacıyla topu akıllıca fırlatabilir. Tüm dış saha oyuncuları topun nasıl yakalanacağını, nasıl yerden alınacağını ve vurucuların sayı yapmasını engellemek için nasıl düzgün bir şekilde bir kaleden diğer kaleye fırlatılacağını bilir.

Vurucunun arkasında duran yakalayıcı yüz maskesi ve boğaz koruması olan bir kask giyer. Saha oyuncuları, başparmakla işaret parmağı arasında topu daha iyi yakalamayı sağlayan bir ağla kaplı deri eldiven giyerler. Kaleye doğru kayarken bacakların zedelenmesini önlemek amacıyla özel şortlar giyebilirler. Dikişli beyaz veya sarı deri topun çevresi genelde 28 ila 30 cm’dir.

Softbol üç kaleden oluşan bir iç alanla vurucunun içinde durduğu ve topa vurmaya çalıştığı bölgeden oluşur. Vurucuların koşu sayısı yapmaları için tüm kaleleri dolaşmaları ve başa gelmeleri gerekir. Dış saha, eldeki yere göre istendiği kadar büyük olabilir. Yavaş-atışlı oyunlar hızlı-atışlı oyunlara göre daha büyük sahalarda oynanabilir çünkü vurucular topu daha uzağa atabilir.

Savunma takımı vurucuların (hücum takımı) üçünü oyun dışına göndermelidir. Bir vurucu pek çok şekilde oyun dışında kalabilir. Eğer üç kez ıskalarsa (topa vuramama) oyun dışı olur (buna strike out denir). Bunun dışında eğer vurduğu top yerde sekmeden rakip oyuncular tarafından yakalanırsa (buna flyout denir).; vurucuya top ya da topu elinde tutan saha oyuncusunun eldiveni tarafından daha vurucu kaleye gelmeden dokunulursa (buna tagged denir); veya topu tutan saha oyuncusu vurucudan önce kale noktasına dokunursa (buna da zorlama out ya da zorlama oyunu denir) oyun dışında kalır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar