25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Osmaniyeli Muhtarlar İspanya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Muhtarlar İspanya’da
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile 50’şer grup halinde yurt dışı gezilerine Osmaniye’den 5 Muhtar gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile 50’şer grup halinde yurt dışı gezilerine Osmaniye’den 5 Muhtar gitti.

Yurt dışı gezileri kapsamında 9. grupta Osmaniye’den, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı İzzettin Kanat, Fakıuşağı Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, Aslaniye Köyü Muhtarı Fatih Didin, Düziçi ilçesi Selverler Köyü Muhtarı Ökkeş Kırbaş ile Kadirli ilçesi Kızyusuflu Köyü Muhtarı Mehmet Türkmenoğlu yurt dışı gezisine katıldı.

Osmaniyeli Muhtarlar, Adana’dan uçakla İstanbul’a, oradan da İspanya’nın Magala kentine ulaştı.

İspanyolca bilen bir rehber ve tarihi yerleri bilen rehberle birlikte Türkiyle’nin değişik illerinden gelen 50 Muhtar, Magala, Cordoba ve Gırnata kentlerini gezdiler. Oradan Endülüs İslam eserlerinin kalıntılarını gezerek 800 yıllık Müslüman yarımadasının 711 yılında nasıl kurulduğu, ne gibi dönemlerden geçtiği, 1492 yılında nasıl yıkıldığı, sonuçların neler olduğu bilgilerini edindiler.

İspanya’da iki gece üç gündüz rehberler eşliğinde ziyaretler ve gezilerin ardından Muhtarlar Türkiye’ye geri dönüş yaptı.

İspanya ziyaretine giden Osmaniye merkez Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı İzzettin Kanat gezi izlenimleri ile ilgili olarak; “Bu, turistik bir gezi değildir, ibret alınması gereken derslerle dolu uygulamaları bir tür eğitim semineri denilebilir. Bu ziyaretten ve seminerden sonra eminim ki bütün Muhtar arkadaşlarımız önce birbirlerini, vatanını, bayrağını, devletini daha çok sevecektir.

İç ve dış fitneleri karşı daha duyarlı ve uyanık olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın yollarını açmada öncülük edecektir.

Geçmişinde ders alıp, aydınlık geleceğe yürümede yardımcı olacaktır. Bu güzel fikri ortaya atan ve uygulamaya koyan Cumhurbaşkanımız


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar