16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5085
EURO34.5943
ALTIN2494.4

Osmaniyeli Gençler, Gençlik Merkezi ile Mutlu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Gençler, Gençlik Merkezi ile Mutlu!
Abone ol
OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk Gençlik Merkezi, yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerle gençlere hizmet vermeyi sürdürüyor.
OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk Gençlik Merkezi, yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerle gençlere hizmet vermeyi sürdürüyor.

Gençlik Merkezinde serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle değerlendiren gençlerin; toplumda aktif bireyler olarak katılmaları sağlamakta ve zararlı alışkanlıklardan korumasına yönelik çalışmalar yürütülmekte.

Gençlik Merkezi Müdürlüğünde çalışan personel ve Gençlik Liderleri okul okul gezerek stant kurup tanıtım faaliyeti ve üye kaydı yapmaktalar. Program çerçevesinde Osmaniye merkezinde eğitim- öğretim faaliyeti yürüten bütün lise, ortaokul ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine ziyaretler yapılması planlanmakta olduğu, en son Anadolu İmam Hatip Lisesinde stant açılarak şu ana kadar 8 lisede tanıtım ve üye çalışması yapıldığı kaydedildi.

Atatürk Gençlik Merkezine üye olan gençlere ücretsiz olarak eğitim alanında İngilizce, Dil ve anlatım, Bilgisayar, Üniversite gençlerine Auto cad, kültür - sanat dalında ise Bağlama, Gitar, Resim, Ney, Keman, Tiyatro ve Satranç eğitimleri vermekte.

Atatürk Gençlik Merkezinde, üç haftada bir, “Değerlerin İhyası Gençliğin İnşası” projesi kapsamında Değerler Eğitimi ve “Bir Şair On Şiir” projesi kapsamında “Yedi Güzel Adam” olarak bilinen ve Türkiye’de şiir, edebiyat konularında katkı sunan şairlerin şiirlerinin okunduğu şiir dinletisi ve tiyatro çalışmaları yapılmakta.

Merkez, ayrıca gençlerin yakın illerin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri, sosyal ve kültürel alanda zenginlik sağlamaları amacıyla “Seyyah Bizim İller” Proje kapsamında geziler düzenlenmekte. Farklı dönemlerde bay ve bayan olarak ayrı gerçekleştirilen gezilerle gençler farklı kültür ve değerlerle tanışma imkanı bulmakta.

Şehirler ve Kültürler proje kapsamında ise 14-22 yaş aralığındaki gençleri yaz aylarında Gençlik ve Bakanlığının belirlediği illere 3- 4 günlük geziler düzenlenmekte olduğu, farklı illerin doğal güzelliklerini görmelerini sağlayarak, birlikte ortak vakit geçirerek yeni arkadaşlıkların kurulmasına katkı sağlandığı kaydedildi.

Ayrıca, Gençlik Kamplarının, 12- 15 yaşındaki gençleri deniz kamplarına, 16 -22 yaşındaki gençleri doğa kamplarına götürüldüğü, kampa katılan gençlerin Gençlik ve Spor Bakanlığının uzman liderleri tarafından gündüzleri sportif faaliyetle, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, akşamları eğitici seminerlerle kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmakta olduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar