28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Osmaniye’den Van’a Çıkarma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’den Van’a Çıkarma
Abone ol
Ekonomi Bakanlığı himayelerinde ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı, 27-30 Ekim tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi”nde gerçekleştirilecek.
Ekonomi Bakanlığı himayelerinde ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı, 27-30 Ekim tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi”nde gerçekleştirilecek.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, TÜMSİAD’ın çalışmalarıyla gerçekleştirilen fuarın iki ülke devlet zirvesini ve ekonomi çevrelerini de bir araya getireceğini belirtti.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve dört gün sürecek olan ihracat zirvesinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ve ilgili İran Bakanları yer alacak.

Ajans Asya Fuarcılık’ın organizasyonunu üstlendiği programda, İran’dan 70 firma temsilcisi ve 200 devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren eş zamanlı fuarlar, B2B görüşmeleri, sunumlar, çeşitli konferanslar ve sektörel çalıştaylar yapılacak.

İran İhracat Zirvesi ve Fuarına ilimizden de çok sayıda iş adamının katılacağını ifade eden TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımların, bölge kalkınma farklarını büyük oranda ortadan kaldıracağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Paketi’nin ardından TÜMSİAD’ın buradaki şubelerde proje ve yatırım çalışmalarını arttırdığına dikkat çeken Özkardeş, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir güce ulaşması, bizim için büyük önem arz etmektedir. Çünkü uzun zamandır mücadele ettiğimiz terör kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç alıyor ve yatırımların da önünü kesmeye çalışıyor. Bütün bu problemlerin ortadan kaldırılmasında yatırımcılarımıza büyük görev düşmektedir. Doğu ve Güneydoğu, Türkiye'nin geleceğidir. Bugün yapılacak çalışmalarla 2023 yılı geldiğinde Doğu ve Güneydoğu bölgesi ekonomimizin devleri olan kuruluşlara sahip olacaktır.’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar