29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Osmaniye’deki Suriyelilere Almanya’dan Yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’deki Suriyelilere Almanya’dan Yardım
Abone ol
Osmaniye’de yaşamını sürdüren Suriyeli misafirlere Almanya’daki hayırseverlerden 3 kamyon yardım geldi.
Osmaniye’de yaşamını sürdüren Suriyeli misafirlere Almanya’daki hayırseverlerden 3 kamyon yardım  geldi.

Almanya’daki hayırseverler, Osmaniye’deki Suriyelilere 3 kamyon erzak yardımında bulundular.

Hayırseverler Nesih Eroğlu, Hakan Kızılay, Ertuğrul Köse ve Erkan Aksak'ın Almanya'da yakın çevrelerinden topladıkları bağışlarla alınan gıda paketleri ve battaniyeler, Cuma namazı sonrasında, Osmaniye'nin değişik noktalarında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kaydı bulunan Suriyelilere dağıtıldı. İmam Gazali Camiinde yapılan dağıtımda, Hayırseverler Nesih Eroğlu, Hakan Kızılay, Ertuğrul Köse ve Erkan Aksak'ın yanı sıra Vali Kerem Al da bulundu.

Hayırseverlerden Nesih Eroğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, daha önceden tanıştıkları Vali Kerem Al ile geçtiğimiz günlerde Berlin’de bir araya geldiklerinde ifade ederek, “Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle ülkelerinden Türkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimizin durumunu haberlerden izlediğimizde onlar için bir şeyler yapma gereği duyduk. Onların acılarına duyarsız kalamazdık.

Sayın Valimizle bir araya geldiğimizde durumu kendisine ilettik ve neler yapabileceğimizi sorduk. Sayın Valimiz, Osmaniye'deki Suriyeli kardeşlerimizin durumu ve ihtiyaçları hakkında bize bilgi verdi.

Biz de yakın çevremizden bağış topladık ve toplanan bu bağışla gerekli malzemeleri buradan temin ettik. Bu malzemeleri, bugün, Suriyeli kardeşlerimize getirdik. Sayın Valimiz de bize eşlik ettiler. Kendisine hem bizlere yol gösterdiği hem de bugün yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Vali Kerem Al ise Hayırseverlere teşekkür ederek, “Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle evlerini, işlerini bırakarak ülkemize sığındılar. Devletimiz, Suriyeliler için gerekli olan yardımları yapıyor. Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız da bu kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gayret gösteriyorlar.

Bugün hayırseverlerimiz Nesih Eroğlu, Hakan Kızılay, Ertuğrul Köse ve Erkan Aksak'ın yaptığı 3 kamyon yardım malzemesi de bunun güzel bir örneği. Kendilerine duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Kerem Al, hayırseverlere yaptıkları yardımlar nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

SURİYELİLEREDEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Hayırseverlerin yardımlarına teşekkür eden Suriyeliler ise “Zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde bizi kendi kaderimize terk etmeyen Türkiye'ye ve bizim acılarımızı kendi acısı bilip yardımını esirgemeyen hayırsever kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek az kalır. Ayrıca Sayın Valimize de her zaman yanımızda olduğu, dertlerimizle ilgilendiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizden kardeşliğinizi esirgemediniz, bizim yanımızda oldunuz. Komşunu açken uyumadınız. Allah hepinizden binlerce kez razı olsun" dediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar