16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5081
EURO34.6326
ALTIN2480.0

Osmaniye'deki Hayvan Barınağı tez Konusu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'deki Hayvan Barınağı tez Konusu Oldu
Abone ol
Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği, Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yiğit, tarafından tez konusu olarak incelendi.
Osmaniye  Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği, Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yiğit, tarafından tez konusu olarak incelendi.

Yaklaşık bir yıllık süreli 'araştırma projesi' kapsamında 7 bölgeye ayrılan 28 ilde ki hayvan barınaklarında incelemelerde bulunacaklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Ali Yiğit, "Bu projeyi Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde ben ve iki öğrenci arkadaşımızla birlikte başlattık ve bilimsel araştırma projeleri tarafından da desteklendi." dedi.



Özellikle sahada barınak hekimliği konusunda veteriner hekimlerin görüşlerini alarak, hayvan barınaklarının genel durumu konusunda çeşitli bilgiler topladıklarını belirten Ali Yiğit, "Ülkemizde maalesef kanayan yara olarak tarif edilen hayvan barınakları konusunda, barınak hekimliğini biraz daha fakültelerin eğitilebileceği bir noktaya çekebilmeyi amaçlıyoruz.

Bu anlamda sahadaki veteriner hekimlerin verilen hizmet konusunda sıkıntılarına bir çözüm bulursak bizim bu projenin amacının gerçekleşmesinin tamamlanma noktası olacaktır. 4 bölgeye ayırdığımız 28 ildeki hayvan barınaklarını gezerek sahadaki veteriner hekimlerimizin derdini dinlemiş olmayı umuyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ali Yiğit, proje sonunda hazırlanan raporun veterinerlik fakültelerinde düzenlenecek olan seminerlerle öğrencilere aktarılacağını sözlerine ekledi.

Barınak hekimliğinin zor şartlarını konu edinen bilimsel proje çalışmasında Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağının da olmasının kedilerini mutlu ettiğini belirten Belediye Veteriner Hekimi Ali Laçinbala, "Veterinerlik fakültesinden mezun olan bir arkadaşımız eğer bir hayvan barınağında çalışmak istiyorsa bu durumda ne gibi zorluklarla karşılaşacak veya ne gibi imkanlar sağlanacak bu konularda bilgi sahibi olup, daha iyi bir meslek icra edeceklerine inanıyorum.

Bu bağlamda, akademik çalışmayı başlatan ve yürüten Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği, Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yiğit beye teşekkür ediyorum.

Barınağımızda bizlere hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Kadir Kara beyefendiye de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar