20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'deki 111 kampçı, kent müzesini gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'deki 111 kampçı, kent müzesini gezdi
Abone ol
Türkiye'nin değişik 11 ilinden gelen ve Aslantaş Gençlik Kampında konaklayan kız öğrenciler, Osmaniye’nin değişik tarihi ve turistik yerlere gezilerini sürdürüyor.
Türkiye'nin değişik 11 ilinden gelen ve Aslantaş Gençlik Kampında konaklayan kız öğrenciler, Osmaniye’nin değişik tarihi ve turistik yerlere gezilerini sürdürüyor.

Kastabala Kalesi, Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Karatepe Kilim Kooperatifini gezerek bilgi edinen 16-17 yaş gurubu 111 kız öğrenci daha sonra Kent Müzesini gezdi.

Program sorumlusu İpek Yiğitoğlu ve 8 lider gözetiminde yapılan gezilerde, öğrencilere kentin kültürel, ekonomik, tarihi hakkında bilgiler aktarılıyor. Kent Müzesini gezen ve büyük hayranlık duyan öğrenciler, daha sonra bina çıkışında toplu hatıra fotoğrafı çektirerek, anılarını ölümsüzleştirdiler.

İki gurup halinde gerçekleştirilecek olan birinci dönem kamp sonunda 215 öğrencinin Osmaniye'de ağırlanmış alacağını belirten İpek Yiğitoğlu, "Gençlik Kampları; Gençlerin Serbest Zamanlarını Çeşitli Sosyal, Kültürel ve sportif  faaliyetlerle değerlendirmelerini, Ülkemizin değişik illerindeki gençlerimizin kaynaşmasını, sosyalleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından organize edilmektedir. Kamp müracaatları internet üzerinden katılımcılar tarafından, kamp katılım dağılımları gelir düzeyi, eğitim başarısı ve diğer özellikler doğrultusunda bakanlığımızca yapılmaktadır. 

İlimizde yer alan kampımız; Aslantaş Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi olarak kurulan alanda  “Aslantaş Gençlik, İzcilik ve Doğa Kampı” na Dönüştürülerek gençlerimize hizmet vermek üzere bu yıl 3'üncü sezonunu geçirecektir. Bakanlığımızca düzenlenen kış kampları çerçevesinde bu yıl kampımızda 5 dönem sivil toplum kuruluşlarının katılımları ile ilk kez kış kampı da gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl  5’i kız, 6’sı erkek olmak üzere toplam 11 kamp döneminde yaklaşık 2 bin 500 gencimizi ağırlayacağım yaz kampımız 11 eylül 2015 tarihinde sona erecektir. Kampımızda bakanlığımızca görevlendirilen program sorumluları ve liderlerin yanı sıra il müdürlüğümüzce de kampımızda aktivite liderleri görevlendirilmektedir.

Kamp Programı İçerisinde Paintball, Okçuluk, Dart, Mini Golf, Yüzme, Plaj Voleybolu, Basketbol, Dağ Bisikleti, Matrak, Müzik, drama, el sanatları gibi etkinlikler yer almaktadır.

Ayrıca; ilimiz ve çevre il gezileri de düzenlenmektedir. bu gezilerde; Aslantaş açık hava müzesi, kastabala kalesi, HES elektrik santrali, Karatepe kilim evi, Osmaniye kent müzesi, şehir merkezi tanıtılmakta, il dışında ise Gaziantep iline düzenlenecek gezi ile Gaziantep’in tarihi, turistik alanları ve şehir merkezi kampçılara gezdirilecektir." dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar