19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Osmaniye’de “Tarım çocuk kampı” sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Tarım çocuk kampı” sona erdi
Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Lider çocuk tarım kampı” adı ile gerçekleştirilen Osmaniye’deki kamp sona erdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Lider çocuk tarım kampı” adı ile gerçekleştirilen Osmaniye’deki kamp sona erdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine yönelik planlanan program düzenlendi.

Program 2-3-4 Haziran 2015 tarihlerinde, Ruhi Özden Yüksel Özden Kardeşler İlkokulundan 10 öğrenci ve 1 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Osmaniye İl Müdürlüğüne ait resmi araç ile Merkez İlçe ve Toprakkale İlçesi sınırları içerisinde buğday hasadı, un-bulgur değirmeni, ekmek fabrikası, süs bitkisi ve çilek serası, domates serası, meyve fidanı satış yeri, yerfıstığı tarlası, yerfıstığı fabrikası, zeytinyağı ve salamura fabrikası, tarım alet makine satış yeri ve bir çiftlikte gezi düzenlenerek öğrencilere bilgi verildi.

"Ekmeğin Serüveni" bölümünde buğdayın biçerdöverle hasadından başlayarak değirmende una dönüşmesi ve fırında pişirilmesi yerinde incelenmiş olup ekmek israfını önleme projesi hakkında bilgi verildi.

"Seradan Tabağa" bölümünde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi çilek üretim bölümünde serada ve açıkta çilek yetiştiriciliği gösterilmiştir. Bunun yanında süs bitkileri serasında da inceleme yapılmıştır. Ayrıca Biyoloji bölümünde çeşitli bitkilerin saklandığı herbaryumlar,  solüsyon içinde saklanan çeşitli hayvanlar ve böcek örnekleri incelendi.

"Topraktan Sofraya" bölümünde bir meyve fidanı satış işletmesinde meyve fidanlarının tanıtımı yapılarak bir meyve fidanı dikimi uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Tarım Alet makineleri satış işletmesinde tarım makinelerinin tanıtımı yapılarak hangi işlem için hangi alet-makinenin kullanıldığı anlatılmıştır. Bir zeytinyağı ve salamura fabrikasında üretim alanında inceleme yapılarak
ürünlerin paketlenmesi incelenmiş ve helal gıda hakkında bilgi aktarıldı.



"Toprağın Altındaki Lezzet Kapsülleri" bölümünde ilimizin simgesi yerfıstığı bitkisi Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma İstasyonu deneme arazisi incelenerek burada yerfıstığının ilimiz için önemi, besin değeri ve kullanım alanları anlatılmıştır. Ayrıca çeşitli yerfıstığı tohumları tanıtılarak arazide inceleme yapılmıştır. Daha sonra bir yerfıstığı fabrikasında yerfıstığının kabuklu ve kabuksuz işlenmesi ve numaralandırılarak satışa hazırlanması incelenmiştir. Bir kuruyemiş fabrikasında yerfıstığının ve diğer kuruyemişlerin kavrulup paketlenmesi ve satış bölümünde sergilenmesi işlemleri incelendi.

"Sütün Hikayesi" bölümünde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin katkılarıyla süt sağım makinesinin kullanımı gösterilerek süt dağıtımı yapılmış olup koyun, keçi ve sığır yetiştirilen bir çiftlikte hayvanlar, yemler ve çiftlik hayatı hakkında bilgi verildi.



Gezi programı bitiminde İl Müdürlüğü  Toplantı Salonunda öğrencilere kağıt, kalem, resim kağıdı, pastel boya dağıtılarak kamp boyunca yaşadıklarını aktaracakları müzikli eğlence etkinliği gerçekleştirildi. Toplantı sonunda ayrıca  Bakanlık tarafından hazırlanan "Sınıfta Tarımla Başbaşa" adlı videolar izlettirilerek Gıda Güvenliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgi verildi. Öğrenciler bu etkinlikte ayrıca kamp boyunca gördüklerini kompozisyonla yazıya döktüler ve resimlerini yaptılar.
 
Programın bitiminde öğrenciler İl Müdürü İbrahim Sağlam'ı makamında ziyaret ederek kamp boyunca yaşadıklarını anlattılar.

İl Müdürü  Sağlam tarafından öğrencilere katılım belgeleri verilerek başarı dilekleriyle okullarına uğurlandılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar