29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Osmaniye’de Süt hijyen kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Süt hijyen kursu
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam süt hijyen kursunun açılışını yaptı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam süt hijyen kursunun açılışını yaptı.

Osmaniye Süt Üreticileri Birliği, Halk Eğitim Merkezi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde Süt Hijyeni Kursu; Süt Üreticileri Birliği toplantı salonunda 25 kursiyerin katılımı ile açıldı.

Açılışa İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Gıda ve Yem Şube Müdürü  F. Özgül Var, Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Evcimen, kursiyerler ve  kurum personeli katıldı.

Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında Bakanlığın sorumluluğunda yürütülmekte olan "Gıda Güvenirliğinin Artırılması Bileşeni" çerçevesinde, birincil üretim dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenilirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Açılışta konuşan İl Müdürü  İbrahim Sağlam; “10. Kalkınma Planının 2017 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı" kapsamında eğitim ve yayım faaliyetleri olarak planlanan Merkez ilçede 2. Osmaniye'de ise 5. süt hijyeni eğitimi için toplanmış bulunmaktayız. 25 kişilik katılımcıya 3 gün boyunca toplam 24 saat uygulamalı ve teorik olarak verilecek eğitim sonunda gerçekleştirilecek sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika tanzim edilecektir.
 
Eğitimin amacı Sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilerin; sütte temel hijyen kurallarını uygulama yeterliliklerine sahip olmalarını ve bilinçlenmelerini sağlamaktır.
 
Sütün uygun ortamda elde edilip işlenerek bu mükemmelliğini koruması başta süt üreticilerimizin bina, ekipman ve kişisel hijyen konularında göstereceği hassasiyete bağlıdır. Bilinçli üreticiler olarak sizler bu eğitimde alacağınız bilgilerle uluslararası standartlara uygun yüksek kalitede süt üretmelisiniz.
 
Osmaniye Süt Üreticileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz bu eğitimde katkısı olanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesinde görevli Yüksek Gıda Mühendisi Onur Tenekeci ve Veteriner Hekimi Ahmet Öztekin tarafından verilecek olan eğitimlerde; İlgili Mevzuat, Genel ve Özel Hijyen Kuralları, Sütte Bozulmaya Neden Olan Faktörler, Çiğ Süt Kriterleri, Çiğ Sütün Taşınmasında Dikkat Edilecek Hususlar, Toplama Merkezleri, Numune Alma Ve Kontroller, Uygunsuzluk Durumunda Yapılacak İşlemler ve Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları (Haccp) gibi konularda bilgilendirme yapılacak. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar