19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1

Osmaniye'de Muhtarlar Günü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Muhtarlar Günü kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de muhtarlar günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Devlet Meydanı tören alanında ki programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.
Osmaniye'de muhtarlar günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Devlet Meydanı tören alanında ki programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

Burada bir konuşma yapan Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener,  muhtarlık görevinin çok eski tarihlere dayanan bir kurum olduğunu belirterek, "Zamanın idarelerince belirlenen kişilere iı, ilçe, köy ve kasabalarda oturan kişileri iyi tanıyan şahıslar görevlendirilerek yaptırılırdı.

Daha sonra bu işleri yapan kişilere Resmiyet kazandırılması doğrultusunda 10 Nisan 1944 tarih ve 4541 sayılı Kanunla ve 15 Nisan 1944 tarih ve 5682 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak,Köy ve Mahallerde Muhtar ve İhtiyar heyetlerinin o yerde oturan şahısların oyları ile 5 yıllığına seçilmesine, seçilen kişilerin de yetki ve görevleri yasa gereği belinlenmesine, yine seçilen kişilerin Memur ve Muhakemet Kanununa tabi olunması kararına bağlanmıştır." dedi.

1977 yılından sonra genel bütçeden muhtarlara ödenek ayrıldığını ve o günden bu güne kadar değişik kanunlarla bu ödenekten muhtarlara ödeme yapıldığını belirten Özener, "Bu tarih muhtarlık birimlerince, Muhtarlar tarafından kuruluş yılı olarak kabul görmüş ve görevlerini bu güne kadar yürütmeye çalışmaktadırlar.

05 Ekim 2015 tarihinde TBMM'inde Muhtarlar Federasyonlarının talepleri üzerine, Muhtarların gün kutlamaları 19 Ekim 2015 tarihi olarak karar alınmış olup, bu gün ilk Kutlamamızı siz muhtar arkadaşlarım ve sevgili basın mensuplarımızla beraber yapıyoruz.

Gönül isterdi ki bu kutlamayı daha güzel bir şekilde yapmak isterdik, ancak Ankara gar meydanında barış mitinginde vukua gelen menfur olaydan dolay bizleri derinden üzmüş olması münasebeti ile ölenlere Allah tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, terörün her türlüsünü de kınıyoruz.

Bu günümüz bundan sonra daha kapsamlı bir şekilde yapılması dileğimle saygılarımı sunuyorum." dedi.

Buradaki programın ardından, Envar'ul Hamit Camii bahçesinde bulunan Kurtuluş Şehitliği ziyaret edilerek, okunan duaların ardından mezarlara karanfil bırakıldı. Daha sonra ise Özden kardeşler Huzur Evi ziyaret edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar