29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Osmaniye’de “Kadının Demokrasi Yürüyüşü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Kadının Demokrasi Yürüyüşü”
Abone ol
Osmaniye Barosu ve Osmaniye Kadın Platformu tarafından organize edilen, Türkiye’de 5 kadın Baro Başkanı, Bölge illerin Baro Başkanları ile Sivil Toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Kadının Demokrasi Yürüyüşü” isimli etkinlik düzenlendi.
Osmaniye Barosu ve Osmaniye Kadın Platformu  tarafından organize edilen, Türkiye’de 5 kadın Baro Başkanı, Bölge illerin Baro Başkanları ile Sivil Toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Kadının Demokrasi Yürüyüşü” isimli etkinlik düzenlendi.

Osmaniye’deki etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle gerçekleşen yürüyüş Osmaniye Belediyesi eski binası önünden başlayıp, Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerinden eski Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına kadar devam etti.

Türkiye’deki; Osmaniye, Bilecik, Sinop, Tekirdağ ve Kırşehir Kadın Baro Başkanlarının da katıldığı yürüyüşe, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay ve Kilis baro Başkanları ile kentteki siyasi Partilerin Kadın kolları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Yürüyüş sırasında, 'Kadın erkek elele şiddet güle güle', 'Haklı şiddet yoktur', Kadın umuttur' Kadına şiddete hayır' yazılı pankart ve afişler taşındı.

Atatürk Anıtı önüne gelindiğinde ise; Saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra, Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilek Aksoy burada yaptığı basın açıklamasında;


                                      Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy


Osmaniyeli kadın ve erkekler olarak bu şiddete taraf olmamak adına ve Atatürk'ün ve onun getirdiği Cumhuriyetin kendilerine tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacakları güne kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Baro Başkanı Av. Aksoy konuşmasının devamında; "Bu yıl her zamankinden farklı olarak bu günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yada açıklama yapmayacağız burada. Osmaniye'de 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz kadınlar günü yürüyüşüne 'kadının demokrasi yürüyüşü adını vermemiz Özgecan’ımızı kaybetmeden hemen önceydi. Ülkede yaşanan onca olumsuzluklara rağmen biz Türkiye'nin 6 kadın baro başkanı burada Osmaniyeli kadınlarımızın ev sahipliğinde bir araya gelip tüm ülkeye bir mesaj vermek istedik; birlik, beraberlik ve umuttu bu mesajın adı. Bu gün hep beraber kadınlar için eşitlik, özgürlük, demokrasi taleplerimizi dile getirip bir farkındalık ortaya koymaktı asıl hedefimiz. Ancak bugün geldiğimiz bu noktada Özgecan’ımıza ithaf ettiğimiz yürüyüşümüzün ardından biz kadınlar tüm insanların en doğal hakkı olan sadece yaşama hakkımızı istemek zorunda bırakıldık." dedi.







Yürüyüşe; Osmaniye Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sahavet Aslankurt, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Tekirdağ  ve Kırıkkale Baro Başkan vekilleri ile  Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay, Mersin, Gaziantep ve Kilis Baro Başkanları, Ak parti, CHP ve MHP Kadın Kolları Başkanları, Osmaniye’deki çok sayıda sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.



Baro Başkanı Av. Aksoy’un basın açıklamasının ardından etkinlik olaysız şekilde sona erdi.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar