20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye’de İncir yetiştiriciliği hedefleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de İncir yetiştiriciliği hedefleniyor
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri, Hatay’ın Hassa ilçesinde İncir bahçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri, Hatay’ın Hassa ilçesinde İncir bahçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncir yetiştiriciliği üzerinde araştırmalar yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, incir yetiştiriciliğinin iklim koşullarını araştırdığında Osmaniye için uygun bir tür olduğunu belirledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam; “Türkiye, dünya'da kuru ve sofralık incir üretimi ve ihracatı yapan en önemli ülkedir. Mevcut durumda, sofralık incir ihracatımızın tamamına yakını 'Bursa Siyahı' çeşidi ile gerçekleştirilmektedir. Bu çeşit Bursa ili dışında son yıllarda, erkenci yetiştiriciliğin avantajları nedeniyle, Akdeniz Bölgesi'ndeki Adana, Hatay ve Mersin illerinde hızla yayılmaktadır.

İl Müdürlüğümüz Ziraat Mühendislerince Hatay İli Hassa İlçesindeki sofralık "Bursa Siyahı" incir bahçeleri ziyaret edilmiştir. Teknik personellerimiz bu çeşidin verim ve kalite potansiyelini yerinde tespit etmişlerdir. Yapılan ilk tespitler neticesinde bu çeşidin ilimizde de başarılı sonuçlar ortaya koyabileceği belirlenmiştir.

Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, piyasa talepleri dikkate alınıp sofralık çeşitler ile Merkez ilçesinde 50 dekar alanda, Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde 25'er dekar alanda incir yetiştiriciliği yapılması hedeflenmektedir.

Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı Hedef:11'in "100 dekarlık alanda sofralık incir yetiştiriciliği yapmak" desteklenmesi amacıyla bu yıl içerisinde Kasım-Aralık aylarında 250 adet sofralık "Bursa Siyahı" incir fidanı dağıtımı yapılacaktır. Kurulacak demonstrasyonlar ile Bursa Siyahı incir çeşidinin ilimiz koşullarındaki performansı detaylı olarak ortaya konacaktır.”dedi.

İncir meyvesinin insan sağlığına olan yararları ile de ilgili bilgi verilirken, İncir’in; Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle vücuda alınan kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır, vücudu bakterilere karşı korur. Kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı olmalarında etkendir. İçerdiği kalsiyum diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içmeyen kişilerin incir yemeleri tavsiye edilir. İncir, içerdiği benzaldehit adlı maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler. Kansere karşı etkili olur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.

Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci artırdığı kaydedildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar