29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Osmaniye’de her an toplu ölümler olabilir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de her an toplu ölümler olabilir!
Abone ol
Osmaniye’de hava kirliliğinin tehlikeli düzeyde olduğu bildirilirken, gerekli önlemlerin alınmaması halinde her an toplu ölümlerin olabileceği bildirildi.
Osmaniye’de hava kirliliğinin tehlikeli düzeyde olduğu bildirilirken, gerekli önlemlerin alınmaması halinde her an toplu ölümlerin olabileceği bildirildi.

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Akdur, Ankara’nın da içinde bulunduğu 6 ilde havanın sağlıksız düzeyde kirli olduğunu belirterek, “Yani buralardaki hava kirliliği herkesin sağlığını olumsuz etkiliyor. Yaşlılar, çocuklar ve akciğer veya kalp hastalığı olanlar gibi hassas gruplar için ise ciddi sağlık sonuçları doğuracak düzeyde kirli” dedi. 

Prof. Dr. Akdur, yaptığı açıklamada, Ankara’daki sekiz ölçüm istasyonundan üçünde hava kalitesinin hassas düzeyde olduğunu belirtti.

Akdur, hava kirliliğinin halk sağlığını doğrudan etkileyen ve toplu ölümlere yol açabilecek ciddiyette bir konu olduğunu, bu nedenle hava kalitesini izleme konusuna bütün ülkelerin önem verdiğini  vurguladı. Akdur, gerek uluslararası düzenlemeler gerekse de Türkiye kanunlarının devlete hava kalitesinin devamlı izlenme ve  sonuçlarını kamuoyuna açıklama  zorunluluğu getirdiğini dile getirdi.

Türkiye’de bu görev ve sorumluluğun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait olduğunu ifade eden Akdur, “Çevre ve Şehircilik Bankalığı 22’si belediyelere ait 100’ü ise doğrudan Bankalığa bağlı toplam 122 adet sabit hava kalitesini ölçme istasyonu ile bu sorumluluğunu yerine getiriyor. Bu istasyonlardan alınan sonuçlar  Hava Kalitesi Yönetmenliğine göre 1- iyi, 2-orta 3- hassas, 4-sağlıksız 5-kötü 6- tehlikeli olarak altı sınıfta değerlendiriliyor. Hava Kalitesini İzleme Ağı’ndan alınan bu bilgiler sürekli olarak Hava Kalitesini İzleme İstasyonları WEB sitesinde kamuoyuna duyuruluyor” dedi.

“20 İLDEKİ HAVA HASSAS DÜZEYDE”

Avrupa Hava Kalitesini İzleme İstasyonları WEB sitesindeki 17 Aralık Çarşamba günü, 23-24 saatlerindeki bilgilere göre; içinde Ankara’nın da bulunduğu 20 kadar ildeki havanın  hassas düzeyde kirli olduğunu bildiren Akdur,  “Bu illerin merkezlerindeki havayı yaşlılar, çocuklar ve solunum rahatsızlığı olanların solumaması gerekiyor. Çünkü hava kirliliği bu hassas grupların sağlığını tehlikeye sokacak düzeyde. Bunlardan çok daha vahimi, Osmaniye’de hava tehlikeli düzeyde kirli.Yani bölgede yaşayan  Herkes çok ciddi sağlık etkileri ile karşılaşabilir. Halk uyarılarak alarm tedbirleri uygulanması gerekiyor Osmaniye’deki tek ölçüm istasyonunda hava kalitesi tehlikeli düzeyde kirli gözüküyor. Burada halkın derhal uyarılarak alarm tedbirleri uygulanması gerekiyor.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar