26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Osmaniye’de “”Güvenlik” konulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “”Güvenlik” konulu toplandı
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, kentteki güvenlik ve asayiş konuların görüşüldüğü toplantı Muhtarların da katılımı ile gerçekleşti.

Osmaniyeİl Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, kentteki güvenlik ve asayiş konuların görüşüldüğü toplantı Muhtarların da katılımı ile gerçekleşti.
 
Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında genel güvenliğe ilişkin politikalar konusunda toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılmasında muhtarlar ile işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla mahallelerin güvenlik ve asayiş konularını istişare etmek üzere toplantı düzenlendi. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü ev sahipliğinde Polisevi’nde düzenlenen toplantıya ValiÖmer Faruk Coşkun, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri, Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Merkez mahalle muhtarları katıldı.

İlk olarak konuşan Vali Coşkun, toplantıda ağırlıklı olarak kamu güvenliği ile konuların değerlendirileceğini, aynı zamanda muhtarlardan gelen diğer talep ve sorunların da dinleneceğini söyledi.

Vali Coşkun, toplantının hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.
 
Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ise genel bir bilgilendirme yaptı. İlk olarak metruk binaların ıslahı ve buralarda suç işlemek isteyen kişilerin barınmasını önleyici tedbirlerin alınması konusuna değinen Gökduman,  “İlimizde toplam 82 metruk bina tespit ettik. Bunlar belediyemize bildirilmiş ve 74’ü belediyemiz tarafından ıslah edilmiştir. Geri kalan 8’inin ıslahında ise, mülkiyet anlamındaki sıkıntılar nedeniyle, halen süreç devam ediyor” diye konuştu.
 
Sözlerinin devamında “güvenli okul” projesinden de söz eden İl Emniyet MüdürüGökduman, il genelindeki okulların risk açısından 1. derece, 2. derece ve 3. derece olmak üzere gruplandığını belirterek, 1. derece riskli olan okullar daha sık, 2. derece riskli olan okullara biraz daha seyrek ve risksiz olan okullara en azından 15 günde bir uğranılarak herhangi bir sıkıntı ya da problem olup olmadığı, yeni durumların ortaya çıkıp çıkmadığı konularının denetlendiğini söyledi.

Sözlerinin devamında okul güvenlik kameraları hakkında da bilgi veren İl Emniyet Müdürü Gökduman, “Yeni açılacak okullarda güvenlik kameraları, kent güvenlik yönetimi sistemine dâhil edilecek şekilde planlanıyor. Eski okullar da bir plan dahilinde, altyapısı sisteme uygun hale getirilerek, entegre edilmek için çalışılıyor” dedi.

Okulların çevresinde çocuklara sigara ya da uyuşturucu madde satan kişilerin olup olmadığının Narkotimler tarafından denetlendiğini, ekiplerin hangi okulların çevresinde operasyonel çalışmalarını sıklaştıracakları konusunda eldeki bilgileri sürekli güncelleştirerek çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Nurettin Gökduman,  “Çocuklarımızı bu illetten korumak ve bu tip şahısları okulların çevresinden uzak tutmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İl Emniyet Müdürü Gökduman,  sözlerinin devamında düğün ve asker uğurlamalarında silah kullanımının önüne geçilmesi için de çalışmalar yapıldığını belirterek, “Muhtarlarımızdan, mahallelerinde bu yönde bir çaba göstermelerini bekliyoruz. Bu konu ile ilgili broşürler dağıtıyoruz, pankartlar asıyoruz ama ne yazık ki daha istediğimiz seviyede bir önleyici durum geliştiremedik. Bazı insanların sevinçlerini silah atarak göstermek gibi garip bir adetleri var. Bunun yanlışlığını hep beraber anlatmamız gerekiyor. Bu konuda muhtarlarımızdan yardım bekliyoruz, bize destek olacaklarına inanıyoruz” diye konuştu. Bu kış da soba zehirlenmelerine karşı vatandaşı bilgilendirici broşürlerin dağıtılacağını belirten İl Emniyet Müdürü
Gökduman,  bu konuda da muhtarların işbirliği istedi. 

Toplantının devamında muhtarlar söz alarak fikirlerini, talepleri ve sorunlarını dile getirdiler.
 
Toplantı sonunda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıya katılan muhtarlara teşekkür ederek, “İdare olarak en önemli paydaşlarımızdan biri de muhtarlarımız. Vatandaşımızla idare arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımıza; vatandaşımızın taleplerinin, isteklerinin, sorunlarının idareye aktarılması, idarenin beklentilerinin de vatandaşımıza anlatılması noktasında önemli görevler düşüyor. Bundan sonraki süreçte muhtarlarımız ile birlikte, Osmaniye’mizin daha huzurlu ve daha güvenli bir şehir olması ve ayrıca ilimizin daha iyi hizmet alması, altyapısının daha güçlü olması için hep birlikte gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Vali Coşkun’un konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar