28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Osmaniye'de en çok ölüm dolaşım sistemi hastalıklarından oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de en çok ölüm dolaşım sistemi hastalıklarından oluyor
Abone ol
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TUİK) Hatay Bölge Müdürlüğü Osmaniye'ye ilişkin 2013 yılı ölüm nedeni istatistikleri açıklandı.
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TUİK) Hatay Bölge Müdürlüğü Osmaniye'ye ilişkin 2013 yılı ölüm nedeni istatistikleri açıklandı.


2013 yılında daimi ikametgaha göre seçilmiş ölüm nedenlerinin dağılımına göre vefat eden 2 bin 98 kişinin 839'u Dolaşım sistemi hastalıkları, 378'i İyi huylu ve kötü huylu tümörler, 176'sı Solunum sistemi hastalıkları, 154 Endokrin, beslenme ve metabolizma ile ilgili hastalıklar, 133'ü Dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler, 76'sı Sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları ve 342'si diğer nedenlerden yaşamını kaybettiği belirtildi.


2013 yılında Türkiye’de ölüme sebep olan ilk altı hastalık grubu sırasıyla; dolaşım sistemi hastalıkları %39,8, iyi huylu ve kötü huylu tümörler %21,3, solunum sistemi hastalıkları %9,8, endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar %5,6, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler %5,5 ile sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları %4,1 oldu. Ölüme neden olan hastalıklar cinsiyet bazında incelendiğinde; dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin en çok kadınlarda, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin ise erkeklerde görüldüğü tespit edildi.


ÖLÜM NEDENİNİN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI
Kötü huylu tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin % 31,3’ü gırtlak ve soluk borusu, bronş, akciğerin kötü huylu tümörü, % 8,9’u midenin kötü huylu tümörü, % 8,2’si lenfaid ve hematopoetik kötü huylu tümörü, % 6,9’u kolonun kötü huylu tümörü ve % 5,9’u pankreasın kötü huylu tümöründen kaynaklandı.


KÖTÜ HUYLU TÜMÖRLERİN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI
Ölüm nedenleri daimi ikametgaha göre incelendiğinde; dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Yozgat, Uşak, Bolu ve Denizli’dir. Ayrıca, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli, İzmir, Rize ve Tekirdağ olarak belirlendi.


DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINA BAĞLI ÖLÜMLERDE ARTIŞ VAR
Osmaniye'de 2013 yılında gerçekleşen ölüm sebeplerinde 2012 yılına göre; dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerde % 9,1 artış, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerde % 13,5 artış, solunum sistemi hastalıklarında % 40,8 artış, endokrin iç salgı bezi, beslenme ve metabolizma ile ilgili hastalıklarda %14,9 artış, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmelerde % 141,8 artış, sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarında % 46,2 artış, diğer sebeplerde % 21,3 artış gerçekleştiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar