25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4

"Osmaniye’de Deprem Gerçeği” Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Osmaniye’de Deprem Gerçeği” Konferansı
Abone ol
Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Şubesi tarafından, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle “Doğu Akdeniz Bölgesi ve Osmaniye’de Deprem Gerçeği” konulu konferans düzenlendi.
Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Şubesi tarafından, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle “Doğu Akdeniz Bölgesi ve Osmaniye’de Deprem Gerçeği” konulu konferans düzenlendi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda ki programa Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı, Jeofizik Mühendisi Melih Baki’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Muhtarlar ve Kurum personelleri dinleyici olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel yaptı.

Osmaniye’nin bulunduğu coğrafya nedeniyle deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerle karşı karşıya bulunduğunu belirten Şengel, en çok can ve mal kayıplarının depremler nedeniyle yaşandığını söyledi.

Osmaniye’nin Doğu Anadolu fay hattı ile Yumurtalık-Ceyhan fay hattı arasında kaldığını ifade eden Osman Şengel, “İlimizde Osmaniye merkez, Toprakkale, Düziçi, Hasanbeyli, Bahçe 1. derece deprem bölgesinde iken Kadirli 2. derece ve Sumbas 3. derece deprem bölgesinde yer almaktadır” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı, Jeofizik Mühendisi Melih Baki “Doğu Akdeniz Bölgesi ve Osmaniye’de Deprem Gerçeği” konulu konferansı verdi. Baki, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, depremlerin çeşitleri, sonuçları ve alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgi verdi.

Yeraltı hareketlerinin nedeniyle yeryüzünün sürekli değiştiğini, depremlerin her zaman olacağını, belirli bir periyodu olmadığını kaydeden Melih Baki, bize düşen görevin deprem öncesi önlemlere kilitlenmek olduğunun altını çizdi. Depreme dayanıklı binaların inşasının özellikle önemli olduğunu vurgulayan Baki, ayrıca deprem sırasında yapılması gerekenleri de kısa bir film eşliğinde anlattı.

Konferansın ardından soruları da cevaplayan Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Melih Baki’ye Vali Kerem Al tarafından çiçek takdim edildi. Vali Kerem Al, verdiği değerli bilgiler nedeniyle Melih Baki’ye teşekkür etti.

Konferans, deprem konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar