20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye’de Çam kese böceğine karşı mücadele başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Çam kese böceğine karşı mücadele başladı
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Osmaniye ve Adana’da ormanları zararlı böceklere karşı korumak amacı ile etkin mücadele başlatıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Osmaniye ve Adana’da ormanları zararlı böceklere karşı korumak amacı ile etkin mücadele başlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Adana ve Osmaniye’de ormanlara zarar veren çam kese böceğine karşı etkin bir mücadeleye başladı.

Yapılan mekanik mücadele çalışmalarıyla ağaçların zarar görmesinin engellenmesine çalışılıyor.



15 Bin Yumurta Koçanı Toplandı

Bakanlık tarafından özellikle Adana Karaisalı ile Osmaniye’deki orman alanlarında görülen ve çam ormanlarına zarar veren çam kese böceğine karşı mekanik mücadele yöntemi uygulanıyor.

Mücadele çerçevesinde genç kızılçam fidanlarına arız olan ve iğne yapraklarını yemek suretiyle gelişmesini yavaşlatan hatta fidanın kuruyarak ölmesine sebep olabilecek kadar tahribat yapan çam kese böceklerinin yumurta koçanları toplanarak, bölgeden uzaklaştırılıyor.

Teknik personeller ve orman işçileri ile yürütülen çalışmalar neticesinde yaklaşık 15 bin adet yumurta koçanı toplanarak orman alanından uzak mesafelere bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yumurta koçanlarının toplanmasının çam kese böceği ile mücadelenin ilk basamağını oluşturduğunu belirterek; “Yumurta koçanlarının toplanması ile herhangi bir alerji riski olmadan ve ibre yapraklar yenmeden böcekler imha edilmiş oluyor. Oldukça başarılı bir netice aldığımız bu yöntemle şu ana kadar 15 bin civarında koçan toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Biz orman zararlılarına karşı ülkemizin dört bir yanında gerek biyolojik gerekse de mekanik yöntemlerle mücadele etmeye ve tabii yaşama zarar vermeden ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar