29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Osmaniye’de “Avukatlar Günü” Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Avukatlar Günü” Kutlandı
Abone ol
Osmaniye Barosu, “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle etkinlik programını buruk gerçekleştirdi.
Osmaniye Barosu, “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle etkinlik programını buruk gerçekleştirdi.

Osmaniye Barosu, Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Baro yönetimi, Avukatlar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Ziya Koç’un da katıldığı tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy; “Bugün aramızda olmayan Baromuz mensubu meslektaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz. 31.03.2015 günü hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmış olan görev şehidi Cumhuriyet Savcımız Mehmet selim Kiraz’a da yeniden Allah’tan rahmet, camiamıza ve ulusumuza baş sağlığı diliyoruz. Bizler 4 bin yıllık geçmişi olan, tarih boyunca ve halen en kutsal görev olan savunmayı 84 bin mensubu ile temsil etmeye çalışıyoruz.”diyerek sözlerine başladı.

Baro başkanı Aksoy; Avukatlık Kanununun birinci maddesini anımsatarak; “ Avukatlık, kamu hizmete ve serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder” şeklinde düzenlenmiştir. Avukatlar, hukuk devletinin ve yargının vazgeçilmez unsurları, olmazsa olmazlarıdır. Savunma yok ise adil bir mahkeme kararından bahsedilemez. Hakimiyle Savcısıyla, Avukatı ile tüm adliye personeli ile hepimizin tek bir gayesi bulunmaktadır. O da adaletin tecellisi, hakkın temsilidir.”dedi.

İstanbul Adliye Sarayında yaşanan olayın ardından Avukatlara yönelik olarak saldırılar ile kamuoyunda yanlış anlaşılmalara meydan verilecek şekilde bazı basın yayın organlarında yazılanlar ile İstanbul Adliyesi’ne girişte Avukatlarının üzerlerinin yoklanması olayına da değinen Baro Başkanı Av. Aksoy, “Hukukun üstünlüğünün mutlak olması gerektiği ve hukukun herkese bir gün lazım olabileceği asla unutulmamalıdır. Ve bu hukukun üstünlüğünün olmazsa olmazının savunma olması dolayısı ile herkes için adalet, adalet için Avukat diyoruz.”diye konuştu.

Osmaniye Baro Başkanı Av. Aksoy, “Avukatlar Günü” nedeniyle düzenlenecek olan akşamki programı, Osmaniye’de 5 yıl yapan şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a saygı nedeniyle iptal ettiklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar