25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Osmaniye’de Acil Sağlık istasyonu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Acil Sağlık istasyonu açıldı
Abone ol
Osmaniye’de 2 Nolu Acil Sağlık hizmetleri istasyonu düzenlenen bir törenle açıldı.

Osmaniye’de 2 Nolu Acil Sağlık hizmetleri istasyonu düzenlenen bir törenle açıldı.

Osmaniye 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin açılış konuşması İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz tarafından yapıldı. İl Sağlık Müdürü Öznavruz, törene katılan herkese teşekkür ederek, “10’u il merkezinde, 6’sı Kadirli’de, 4’ü Düziçi’nde, 2’si Toprakkale’de, 2’si Hasanbeyli’de ve 2’si de Bahçe’de olmak üzere Osmaniye il geneline 26 Acil Sağlık İstasyonu ile hizmet vermekteyiz. ”dedi.

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalarla sağlık sektörünün son yıllarda çok daha iyi yerlere geldiğinin altını çizerek, ülke genelinde sağlık sektöründe yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sözlerinin devamında 2019 yılı Ocak ayında Acil Sağlık Hizmetleri İl birim performans puan ortalamasında Türkiye birincisi olan Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü personelini de tebrik eden İsmail Kaya, “İnşallah 28 Martta ihalesi yapılacak olan 600 yataklı Devlet Hastanemizi de değerli hemşerilerimizle buluşturacağız. Bu hizmeti de Osmaniye’mize kazandıracağız. Osmaniye 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzun ve 3 adet 4X4 112 Acil ambulansımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise Acil Sağlık Hizmetlerinin son yıllarda ülkemizde son derece iyi bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Türkiye’de özellikle sağlık alanında ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla çok güzel hizmetlere imza attık, bundan sonra da bu hizmetler devam edecek.” dedi. Osmaniye’de yapımı devam eden ve yapılması planlanan sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Durmuşoğlu, “Kadirli’de 150, Düziçi’nde 150, Bahçe’de 50, Sumbas, Toprakkale ve Hasanbeyli ilçelerimize de 15’er ünitlik entegre devlet hastaneleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”diye konuştu. 2019 yılı Ocak ayında Acil Sağlık Hizmetleri İl birim performans puan ortalamasında Türkiye birincisi olan Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü personelini de tebrik eden Durmuşoğlu, Osmaniye 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun ve 3 adet 4X4 112 Acil ambulansın hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Bugün Osmaniye merkezde 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun açılış töreninde sizlerle bir aradayız. Öncelikle bu istasyonumuzun bölgemize ve ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bilindiği üzere ülkemiz başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlere sıkça maruz kalmaktadır. Doğal afetlerin yanı sıra endüstriyel kazalar ve kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması öncelikli hedeflerimizdendir.

Acil sağlık hizmetleri, vatandaşlarımıza herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saati ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Osmaniye genelinde 26 adet acil sağlık hizmetleri istasyonunda 41 ambulansımız 370 personelle hizmet verilmekte olup, 10 dakikanın altında bütün vakalara intikal edip hastaların ilgili sağlık kurumuna sevki sağlanmaktadır. İlk müdahale sağlık açısından büyük önem taşmaktadır. 112 istasyonlarımız bu konuda hizmet veren, eğitimli donanımlı çalışma arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

Bu arkadaşlarımız Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’de de en iyi hizmeti vermek için gayret göstermektedirler. Biz hem sayımızı artırma, hem de eskiyen ve daha iyi şartlara taşınması gereken istasyonlarımızı da süreç içerisinde yenileyerek, hizmet kalitesini daha üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu bağlamda bölgemiz için çok önemli olan Osmaniye Merkez 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese ve burada fedakârca çalışacak olan sağlık personeline Osmaniyeli hemşehrilerim adına şimdiden çok teşekkür ediyorum. 2019 yılı Ocak ayı Acil Sağlık Hizmetleri İl birim performans puan ortalamasında Türkiye birincisi olan Osmaniye il Sağlık Müdürlüğümüzü ve çalışanlarını kutluyor, sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.” dedi.
 
OSMANİYE’DE 3 ACİL YARDIM AMBULANSI HİZMETE ALINDI
 
Açılış konuşmalarının ardından, Merkez 1 No’lu, 2 No’lu ve 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları adına İstasyon Sorumlularına teşekkür belgeleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Merkez 4 No’lu, 5 No’lu ve 6 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları adına İstasyon Sorumlularına; Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise Merkez 7 No’lu, 10 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve Komuta Kontrol Merkezi adına İstasyon Sorumlularına teşekkür belgelerini verdiler. Hasanbeyli 1 No’lu, Toprakkale 1 No’lu ve 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları adına İstasyon Sorumlularına belgeleri ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından takdim edildi.

 Belgelerin takdiminin ardından Osmaniye 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Vali Coşkun, açılışın ardından İstasyonu gezerek, bilgi aldı.
 Açılışın ardından 3 Acil Yardım Ambulansı da törenle hizmete alındı. Ambulanslar hakkında bilgi alan Vali Coşkun, ilimize hayırlı olmasını temenni etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar