23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5963
EURO34.8267
ALTIN2412.0

Osmaniye’de 96. kurtuluş günü coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 96. kurtuluş günü coşkusu
Abone ol
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Törenin devamında Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterini imzalayarak şunları yazdı; “Değerli Hemşehrilerim, Kurtuluş Savaşı'nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, eşine az rastlanır bir özgürlük mücadelesi gerçekleştirmiş inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birini yazmıştır. Büyük kahramanlıklar ve vatan sevdasıyla dolu olan bu destanın yazıldığı illerimizden birisi de Osmaniye olmuştur. Bu gün 96. Kurtuluş yılını kutladığımız bu kadim toprağın evlatlarının bağımsızlıkları için verdikleri mücadele, tarihin onur sayfalarından birini oluşturmaktadır. Ülkemizin her yönden işgale uğradığı, acı ve zulüm dolu o yıllarda, yiğit Osmaniye Halkının düzenli bir askeri kuvvet olmaksızın işgale karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; kurtuluş mücadelesinin sonunda kendisine özgürlük ve bağımsızlık olarak geri dönmüştür. Aziz Osmaniyeliler, 7 Ocak, “Yurdumun üstünde tüten son ocak sönmeden bu bayrak inmeyecek bu ezan dinmeyecek” diyerek, esir olmaktansa ölmeyi tercih eden bu milletin, hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiç bir gücün duramayacağının kanıtıdır. Bu onurlu mücadelenin nasıl kazanıldığını bilmeden onu korumak mümkün değildir. Bugün bizlere düşen de aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Her alandaki kalkınmasını tamamlamış, dünyaya açık, çağı yakalamış bir Osmaniye’yi oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Valilik yapmaktan onur duyduğum Yiğit Osmaniye’nin Yiğit evlatlarının 7 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 96 yıl evvel sergilenen Kurtuluş Mücadelesinin kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
 Atatürk Anıtındaki töreninin ardından 7 Ocak Kurtuluş yürüyüşü yapıldı. Envar-ül Hamit Camii (Büyük Cami) önünde son bulan yürüyüşün ardından Caminin önünde bulunan şehitlik ziyaret edildi. Büyük Cami İmam Hatibi Hamidettin Durmuş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bıraktılar.



Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Osmaniye Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajları okundu. 7 Ocak kutlama haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları tarafından Belediye Başkanı Kadir Kara'dan alınarak, Anten Tepede dalgalandırılan Bayrağımız, öğrenciler tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun'a takdim edildi. Vali Coşkun, bayrağımızı öperek teslim aldı.
 
Törenin devamında konuşan Kuvva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlatarak, “Yurt çapında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadele safına Osmaniyeliler katılmış ve destek vermişlerdir. İşgalci emperyalist güçlere karşı yaşlı, genç, kadın, erkek birbirilerine kenetlenerek savunma ve direnişi sürdürmüşlerdir. Türk ulusu dünyaya şunu kanıtlamıştır; Türk milleti, en güç koşullarda bile, yurdunu müdafaa eder ve savunur. Kuvva-i Milliye ruhu Türk milletinin karakteridir, özüdür" diye konuştu. Hasan Özdemir, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak sözlerine son verdi.


 
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutlayarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, güney cephesi olarak bilinen Çukurova'daki kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi kahramanlık destanları ile doludur. Osmaniye'mizin bir merkez olarak içinde yer aldığı bağımsızlık mücadelesi Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşuna vesile olmuş, büyük zaferler manzumesidir. Rahime Onbaşı'dan Palalı Süleyman'a nice Osmaniyeli vatan evladı bu topraklarda bağımsızlık ve özgürlük için şehit olmuş,  nicesi de gazilik makamına ulaşmıştır. Onlar Osmaniye'yi vatan yaptılar, onlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüsüne mazhar oldular. Onlar, Osmaniye'yi Yiğit Osmaniye yaptılar. Kurtuluş Savaşında memleketimizin dört bir köşesinde şehit olan ve gazilik mertebesine ulaşmış tüm kahraman ecdadımızı saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin kanlarıyla rengini bulan ay-yıldızlı bayrağımız, vatanımızın en güzel köşelerinden biri olan Osmaniye'mizde gurur ve onurla dalgalanmaktadır. Şükürler olsun ki, ezanlarımız beş vakit camilerimizde okunmaya devam etmektedir. Bugün çeşitli bahanelerle ülkemizi hedef alan veya hedef almaya çalışan emperyalist güçler, dünkü yenilgilerini asla unutmadılar. Biz de ecdadımızın vatan sevgisini ve bu uğurda gösterdikleri kahramanlıkları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, milletimizin aynı ruhla, tek bir yumruk olarak cevap vereceğinden hiç kimsenin şüphesi asla olmasın" diye konuştu.
 
Törenin devamında Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi sunuldu. Daha sonra Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Baturalp Güner şiirini, Özel Bilge Atabey Ortaokulu Melisa Özler kompozisyonunu okudu. Törenin devamında, Osmaniye Özel Bilge Atabey Koleji öğrencileri tarafından "Osmaniye'nin Kurtuluşu" isimli gösteri sergilendi.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü Kutlamaları nedeniyle düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmaların birincilerine öğrencilere ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun, tarafından verildi. Dereceye girenlere ödüllerini veren Vali Ömer Faruk Coşkun öğrenciler tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
 Kutlama töreni, ödüllerin verilmesi ile son buldu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar