19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.592
EURO34.8253
ALTIN2508.8

Osmaniye’de 5 Bin öğrenciye ‘terör’ bilgilendirmesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 5 Bin öğrenciye ‘terör’ bilgilendirmesi
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Müdürlüğü il merkezinde 23 Lisede 22 gün süre ile toplam 5 bin öğrenciyi terör konusunda bilgilendirdi.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Müdürlüğü il merkezinde 23 Lisede 22 gün süre ile toplam 5 bin öğrenciyi terör konusunda bilgilendirdi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bilgilendirme ve önleme faaliyetle Büro Amirliği çalışmalarında, il merkezindeki bazı okullarda terör konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Çalışmalar kapsamında; başta terör ve bölücü amaçlı örgütlerin gerçek yüzünü deşifre etmek suretiyle, propaganda ve eleman kazanma yöntemleri konusunda yürütebilecekleri faaliyetler konusunda bilgilendirmek, gençlerin terör örgütleri tarafından hazırlanan tuzaklara düşmelerine engel olmak ve öğrencilere her türlü sorunlarında polisin dolayısı ile devletin yanlarında olduğu duygusunu hissettirmek amacıyla; 2015-2016 eğitim öğretim yılının 2. döneminde İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimiz merkezinde bulunan liselerde öğrenim gören 9. Ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik; “Terör, Şiddet, Provokasyon Ve Terörün Zararları’ konularında slayt destekli bilgilendirme konferansları verildi.

Osmaniye merkezde bulunan 23 Lisede, 13. Nisan 2016 tarihinde konferanslara başlanarak, 22 günlük sürede, 42 oturum halinde 9. ve 10. sınıf öğrencileri olmak üzere yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılarak terör konusunda bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Konferanslara katılan öğrenciler ile okul idarecileri ve öğretmenlerine TEM Dairesi Başkanlığınca tahsis edilen ödenekle alımı yapılan baskılı tükenmez kalem ve not defteri dağıtıldı.

Öğrencilerle ve okul yöneticileriyle yapılan birebir görüşmelerde; yapılan bilgilendirmenin hedef kitle üzerinde oldukça etkili ve faydalı olduğu, katılımların oldukça yüksek olduğu, öğrencilerin konferanslarımızı dikkat ve ilgiyle takip ettikleri, bu tür faaliyetlerin tekrarlanmasını istedikleri gözlemlendiği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar