28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Osmaniye’de 43. Turizm Haftası Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 43. Turizm Haftası Kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 43. Turizm Haftası coşkuyla kutlandı.

Osmaniye'de 43. Turizm Haftası coşkuyla kutlandı.

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinde düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Belediye Başkanı Kadir Kara ve eşi, Vali Yardımcısı Metin Esen ve eşi, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama töreninin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun yaptı.

Burhan Torun, “Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, halkın turizm hareketine katkısını sağlamak, iç ve dış turizm yaymak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde Turizm Haftası kutlanmaktadır.” diye konuştu.

Sözlerinin devamında Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi hakkında bilgi veren Torun, “Binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleri ile Osmaniye, her tür turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır.

Ülkemizin turizm pastasından aldığı payı Osmaniye her geçen yıl artırmaktadır. Açılış konuşmasının ardından Halk Oyunları ekibi gösterisi ve Çukurova Halk Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan halk müziği dinletisi sunuldu.

Programın son bölümünde Vali Ömer Faruk Coşkun, protokol mensupları ve konuklar Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesini gezdiler. Osmaniye Müze Müdürü Ayşe Ersoy Vali Coşkun ve protokol mensuplarına müzede yer alan eserler hakkında detaylı bilgi verdi.

Herkesi Osmaniye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye davet eden Vali Ömer Faruk Coşkun, “İlimizin tanıtımı için yaptığımız çalışmalar devam ediyor.

Amacımız, ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırmak ve ilimizin turizm pastasından aldığı payı artırmak.”diye konuştu.

Sözlerinin sonunda 43. Turizm Haftasını kutlayan Vali Coşkun, programın ardından, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinden ayrıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar