29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Osmaniye’de 371. kısa dönem erler yemin etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 371. kısa dönem erler yemin etti
Abone ol
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle intibak eğitimini tamamlayan 371. kısa dönem erler yemin etti.

Osmaniyeİl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle intibak eğitimini tamamlayan 371. kısa dönem erleryemin etti.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, şehitlerimizin aileleri ile erlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında 371. kısa dönem erler and içtiler.


 
Törenin devamında kısa dönem erler adına konuşan Jandarma Er Harun Yılmaz, “Bu ocakta komutana saygı, arkadaşa sevgi, orduya, millete vazife aşkını ve Atatürk sevgisini öğrendik. Mustafa Kemal adı bu ocakta beynimize nakış nakış işlendi. Büyük Önderin bakışları pırıl pırıl parlıyor. İlkelerini, devrimlerini yüreğimize yazdık, öyle çıktık karşınıza. Söz verdik Ata’mıza, şuurluyuz” dedi.
 
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan ise Mehmetçiklere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olarak, Devletimizin bağımsızlık timsali olan bayrağımızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz üzerine yemin ettiniz, and içtiniz.

Andınız yüce milletimize, Jandarma teşkilatımıza, sizleri bugünlere hazırlayan ailelerinize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.



 İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, "İçtiğiniz anda bağlı kalacağınıza, millet ve Cumhuriyete doğruluk ve muhabbetle hizmet edeceğinize inancımız tamdır. Görevimiz jandarma olarak vatandaşın huzur ve güvenini kamu düzenini sağlamak, ülkede emniyet ve asayişi temin etmektir” diye konuştu.

Yemin töreni, Jandarma Marşının söylenmesi ile son buldu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar