25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5138
EURO35.0224
ALTIN2432.4

Osmaniye’de “2. İnsan kaynakları ve Kariyer Günü” etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “2. İnsan kaynakları ve Kariyer Günü” etkinliği
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, “İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü” programı düzenlendi.
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, “İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü” programı düzenlendi.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün geçen yıl birincisini düzenlediği “Osmaniye İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü” nün bu yıl ikincisi Korkut Ata Üniversitesi Amfisinde düzenlendi.

“Osmaniye İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü” ile iş gücü arz ve talep edenlerin bir araya getirilmesi, işgücü piyasası hakkında bilgilendirilmesi, istihdama girişin kolaylaştırılması, işsizlere iş arama süreçlerinde rehberlik-danışmanlık hizmeti verilmesi ve işverenlere nitelikli iş gücü temininde yardımcı olunması amaçlandı.

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin, Korkut Ata Üniversitesi Amfisindeki etkinlikte, işsizliğin dünyanın ortak sorunu olduğunu söyledi.

Gençlerin, eğitimlerinden sonraki iş yaşantılarına yön vermelerinin önemsendiğini aktaran Şahin, bu sebeple iş dünyası ile öğrencileri etkinlikte buluşturduklarını belirtti.

İş bulmanın ve para kazanmanın önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "İşsizlik sadece az gelişmiş ülkelerin değil dünyanın ortak sorunudur. İnsanlar üzerinde psikolojik etkiye de sebep olan işsizliğin önlenmesi için de çalışmalar yapılıyor.

Hayat sadece okuldaki eğitimle sınırlı değildir. Okul bittikten sonra hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalınacaktır. Gençlerimizin beklentileri ile hayatın gerçekleri arasında farklılıklar vardır. Bu sebepledir ki bugünün öğrencileri yarınlarına bugünden yön vermek durumundadır.

Farklılığını ve özelliklerini geliştirenler geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum. Unutulmamalıdır ki aynı işe başvuran iki kişiden, artıları olan kazanıyor. Eğitimini tamamlamış bir genç kardeşimizin sonraki süreçlerde hayal kırıklığı yaşamaması ve iş beklentilerinin karşılanması adına, onları başarıyı yakalamış işadamlarımızla buluşturmanın önemli olduğuna inanıyorum."dedi.

Etkinliğe, Vali Vekili Huriye Küpeli Kan, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Vekili Hacer Burcu Yüceer, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyeleri, İşverenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, Prof. Dr. Murat Türk ve Prof. Dr. İsmail Barutçugil tarafından sunum yapılırken, işadamı Şerif Tosyalı katılımcılarla “Başarılı Bir İşadamının Hayat Hikayesi” isimli söyleşi gerçekleştirdi.

Programda, 50 kişiden fazla işçi ve engelli işçi çalıştıranlarla, İŞKUR’ dan en fazla, istihdam sağlamak için işçi temin eden işverenlere plaket takdim edildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar